TTB: Elde aşı olmadığı için tarihler öteleniyor

TTB: Elde aşı olmadığı için tarihler öteleniyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, nisanda geleceğini söylediği 100 milyon doz aşının da mayıs sonunda ulaşacağını belirtti. TTB İkinci Başkanı Öktem, “Şu an elde aşı olmadığı. O yüzden sürekli gelecek dozlar ve tarihlerde ötelemeler oluyor” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında, sonbahara ertelediği aşılama hedefini yeniden yaza çekti. Koca, nisanda geleceğini söylediği 100 milyon doz aşının da mayıs sonunda ulaşacağını belirtti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Türkiye’de koronavirüse karşı aşılama hedeflerinin sürekli değiştirilmesine ilişkin, “Şu an belirgin olan, elde aşı olmadığı. O yüzden sürekli gelecek dozlar ve tarihlerde ötelemeler oluyor” dedi. 

Sputnik V aşısı ile ocakta anlaşma imzalanmıştı 

Sözcü'de yer alan habere göre, Rus Sputnik V aşısı için ocak ayında anlaşma imzalandığının açıklanmasına karşın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın önceki gün “Sputnik’in tedariki için ilk görüşmelere başlanmıştır” dediğine dikkat çeken Ökten, “Bakanlık gerçekten bunları görüşüyor mu görüşmüyor mu bilmiyoruz. O yüzden sürekli kendileriyle çelişen ve kendilerini yalanlayan açıklamalar yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :