Trump'ın casusu Türkiye'yi anlattı: Lev Parnas'ın itirafları...

ABD'de yargılanan ve Trump'a yakınlığı ile bilinen lobici Lev PArnas'ın Türkiye ile ilgili skandal itirafları Halk TV ekranlarında gündeme getirildi.

Gazeteci Ozan Gündoğdu, ABD'de devam eden Lev Parnas davası ile ilgili çarpıcı Türkiye ayrıntılarını HalkTV ekranlarında yayınlanan Özlem Gürses'le Kayda Geçsin programında anlattı. 

Trum'un başkanlığı kaybetmesinin ardından ABD'de yargılanmaya başlayan Ukrayna uyruklu ABD vatandaşı Lev Parnas'ın itirafçı olduğunu aktaran Gündoğdu, Parnas'ın Türkiye-ABD, Erdoğan-Trump ilişkileri üzerine yaptığı itirafların da skandal boyutta olduğunu ifade etti. 

Trump'ın kişisel avukatı Rudy Giuliani adına ABD'de lobicilik faaliyetleri yürüten Lev Parnas'ın Türkiye'nin yakından tanıdığı bir çok isimle ilişkisini şema ile anlatan Gündoğdu:  "Türkiye ABD, Erdoğan Trump ilişkilerine ilişkin itiraflar bizi ilgilendiriyor ve zaten işin skandal boyutu da o. Ne diyor bu itiraflarda: 'Ben, Mevlüt Çavuşoğlu, Mübariz Mansimov ve Trump'ın en yakın iş ortağı Brain Ballard ile Watergate otelde oturup Trump Erdoğan ilişkilerini konuştuk' diyor."

Sedat Peker'in itirafları ve Sezgin Baran Korkmaz'ın kara para aklama davasıyla birlikte adını sıkça duyduğumuz Mübariz Mansimov ve Lev Aslan Derman gibi isimlerin Lev Parnas ile olan ilişkilerine de değinen Gündoğdu, bu isimlerin kendilerini yurt dışında Erdoğan ve ailesiyle yakın ilişkileri olan kişiler olarak tanıttığını anlattı. 

grafik.gif

Parnas'ın savcılık itiraflarına ait kayıtları da programda ekrana Getiren Gündoğdu, Parnas'ın söylediklerinin Türkiye'ye yönelik bir komplo olarak da değerlendirilebileceğini ancak anlatılan bazı olayların belgelerle ve fotoğraflarla da kanıtlandığını kaydetti.

Ozan Gündoğdu Parnas'ın kimliği ile ilgili de şu bilgileri verdi: "Amerikada süren Lev Parnas davası bana kalırsa Türkiye'de yeri yerinden oynatacak çok büyük skandallara gebe bir dava. Lev Parnas ilk defa duyacağınız bir isim. Lev Parnas Ukraydana doğan ve birkaç yıl sonra Amerika'ya göç eden bir ailenin oğlu. Orta sınıf bir ailenin çocuğu. Türkiye'den farklı olarak ABD'de yasal lobicilik faaliyetleri gerçekleştiren şirketler var. Lev Parnas da bu alanda faaliyet gösteren şirketler içinde bir çalışan. Tabi o faaliyetler içindeki tamasları milyarder isimler olduğu için network ağı oldukça geniş"