Trollerin hedef gösterdiği Sema Maraşlı'dan yanıt

Trollerin hedef gösterdiği Sema Maraşlı'dan yanıt
AKP'nin İstanbul Sözleşmesi karşısında takındığı tavırı eleştiren yazar Sema Maraşlı, sosyal medyada trollerin hedefi hâline geldi. Maraşlı, trollere attığı bir tweetle karşılık verdi.

İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması hakkında AKP'yi eleştiren yazar Sema Maraşlı, sosyal medya üzerinde troller tarafından hedef gösterildi. Maraşlı'nın "AK Parti'yi korumak bizim işimiz değil" diyerek eleştiri yöneltmesi üzerine bazı hesaplar kendisini hedef gösterdi.

Binlerce takipçili bir hesaptan atılan tweette yer alan, "Bu kadın bir Ak Parti düşmanıdır. Kime çalıştığı belli değil! Yıllardır aynı konuyu işlemesi bir projeye hizmet ettiğinin net delilidir! İslam düşmanlarıyla uğraşmayıp, İslamî yasamın önündeki engelleri kaldıran Ak Parti ile uğraşması net projedir!" sözlerine yanıt veren Maraşlı şu ifadeleri kullandı:

Put dolu meydanlarda İbrahim olmak demişsiniz işin en acıklı tarafı kendini İbrahim zannedip kendi puta tapıcılığını görememek olsa gerek. Yıllarca aynı konuları işlemem benim proje değil sizin geri zekalı olmanızdan kaynaklanıyor olabilir mi? Müslümanlara en büyük zararı sizden.

Ne olmuştu?

Yazar Sema Maraşlı, İstanbul Sözleşmesi hakkında AKP'yi eleştirmiş ve sonrasında 'AKP ve İslam düşmanı' olmakla suçlanmıştı. Kısa sürede sosyal medyada trollerin hedefi hâline gelen Maraşlı "Müslümanlara en büyük zarar sizden" diyerek tepki göstermişti.

İşte Maraşlı'nın hedef gösterilmesine neden olan sözleri:

İstanbul Sözleşmesini Ak Parti imzaladı.6284 ü Ak Parti çıkarttı.Genç evlilerin eşlerine hapis czs Ak Parti kanunlaştırdı."Ak Parti'yi niye eleştiriyorsunuz, zarar görecek" diyorlar. Ak Parti'yi korumak bizim işimiz değil. Zulümden uzak durarak kendilerini korusunlar

 

Zulüm muhakkak döner dolaşır sahibinin ayağına dolanır, başını yakar. Ak Parti kendi sonunu hazırlıyor. İcraatları yüzünden Ak Parti'yi eleştirmeyip beni eleştirenler siz Allah'a nasıl hesap vereceksiniz acaba? Zulmü görüp sustuğunuz bir de koruduğunuz için.

 

Benim hiç bir partiye yakınlığım yok. Partilerin davetlerine katılmıyorum. Sadece içinde parti adı geçmeyen ve bu konularla ilgili olan çalıştaylara katıldım bir kaç kez konuyu duyurmak adına.

 

Müslümanın görevi yanlışa yanlış, haksızlığa dur demek. Yıllardır Ak Parti'nin aile ile ilgili yanlışlarını yazıyorum. Bir yerde uyanacaklar hatalarını görüp düzeltecekler umuduyla özellikle Ak Parti adını kullanmadan hükümetin icraatları olarak yazdım bunca zaman.

 

Görünen o ki bu zulümleri durdurmak gibi bir niyetleri yok tam aksi daha da artırıyorlar. Bundan sonra özellikle Ak Parti adını da kullanacağım. Ak Parti ile bir derdim olsaydı daha yazacak onlarca konu var fakat onları yazmadım aile konusundan çıkmadım çünkü burada zulüm çok.

Sema Maraşlı kimdir?

Sema Maraşlı, 19 Temmuz 1969 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya gelmiştir. Orta okul okumak için Kız Meslek Lisesine gitmiştir. Maneviyata ve psikolojiye merakından dolayı orta okuldan sonra ki tahsil hayatını Kur'an kursunda dini ilimler okuyarak geçirmeye karar vermiştir.

Dört yıllık İmam-Hatip Lisesini iki yılda dışarıdan bitiren yazar üniversite okumak yerine Kur'an Kursu öğretmenliğine devam etmeye karar vermiş, Diyanet İşleri Başkanlığının sınavlarına girerek resmi Kur'an Kursu öğretmeni olarak çalışmaya başlamıştır.

1999 yılında Düzce'de yaşanan depremden sonra yazar olmaya karar veren Sema Maraşlı, Kasım depremine kadar iki aya yakın bir zaman içinde Kırk Masal olan ilk kitabı "Bana Bir Masal Anlat"ı yazmış 2001 yılında da yayımlamıştır.