Torpilin belgesi çıktı

Torpilin belgesi çıktı
MHP İstanbul Milletvekili Cemal Çetin'in Adalet Bakanı'na göndereceği belge HDP'li bir vekilin odasına gidince 'torpil ricası' ortaya çıktı.

MHP İstanbul Milletvekili Cemal Çetin tarafından Hakim/Savcı Mülakat sınavına girecek bir aday için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e gönderilmesi gereken belge yanlışlıkla HDP'li bir vekilin odasına gidince 'torpil ricası' ortaya çıktı. Cumhuriyet’e konuşan kaynaklar böyle bir belgenin gönderildiğini doğrularken, MHP'li Çetin torpil isteğinde bulunmadığını iddia etti.  

Hakim ve Savcılık Mülakat sınavına girecek aday için 'ilginizi bekler' şeklinde Abdulhamit Gül'e gönderilmek istenen torpil belgesinde şu ifadeler yer aldı:  "Tarafıma iletilen, aşağıda bilgileri bulunan aday, Adli Yargı Hakim/Savcı Mülakat Sınavı'na girmeye hak kazanmıştır. İlginizi bekler çalışmalarınızda kolaylıklar beklerim"

AKP Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey de daha önce kendisinden zabıt katipliği alımı amacıyla yapılacak mülakat için torpil isteyen kişinin mesajını yanlışlıkla Whatsapp durumundan paylaşmıştı. Memuriyet sınavına katılan bir yakınının atanması için AKP’li Vekil Kahtalı’dan torpil isteyen AKP İlçe Başkanı Şimşek ise bu talebini yanlışlıkla CHP Milletvekili Antmen’e faksladı. 

181113106-eaelutvxsaajgaz-1.jpg

 

Etiketler :