TOKİ'den Salda Gölü'ne iş makinelerinin girmesi hakkında açıklama

TOKİ'den Salda Gölü'ne iş makinelerinin girmesi hakkında açıklama
Salda Gölü’ne iş makineleri ve kamyonlar girmiş, Millet Bahçesi yapımı için gölün beyaz adalar kısmında kamyonlar oluşumu yüz yıllara dayanan kumları taşınmaya başladı. TOKİ'den görüntülere dair açıklama geldi.

Coronavirüs önlemleri çerçevesinde ziyaretçi girişine kapatılan Salda Gölü’ne iş makineleri ve kamyonlar girmiş,  Millet Bahçesi yapımı için gölün beyaz adalar kısmında kamyonlar oluşumu yüz yıllara dayanan kumları taşınmaya başlamıştı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Salda Gölü'ne ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada "Salda Gölü ile ilgili olarak sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaşımlar yapılmaktadır. Paylaşımda yer alan görüntüler yüklenici firmanın şantiye alanı ve otopark bölümünde arazi düzenleme görüntüleri olup, koruma amaçlı oluşturulan yaklaşım mesafesinin dışında küçük bir alandır" dendi. 

Açıklama şöyle devam etti:

"Bu görüntüler kamuoyu gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) olarak bizleri de oldukça rahatsız etmiştir.

Yüklenici firmaya makineli araçların inşaat alanına kesinlikle sokulmaması talimatı verilmesine rağmen bu konuda yeterli hassasiyet göstermemiştir. Yüklenici firmaya kusurlu davranışları nedeniyle gerekli maddi ve sözleşmesindeki diğer ceza hükümleri işletilmiştir.

Ayrıca, müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmış olup, sorumlu olan personeller görevlerinden uzaklaştırılmıştır.

Bu tür görüntülerin bir daha kesinlikle yaşanmayacağını, çalışmalarımızı çevre hassasiyetini  ve kamuoyu duyarlılığını gözetecek şekilde yürüteceğimizi saygıyla bildiririz."

 

İlgili Haberler
Etiketler :