TOKİ'den iddialara yanıt: T.C. vatandaşı olmayanlara satış yapılmamaktadır

TOKİ'den iddialara yanıt: T.C. vatandaşı olmayanlara satış yapılmamaktadır
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere idarenin projelerinden konut satışı yapılmadığını söyledi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "TOKİ'den Suriyelilere ev. Türklere çıkmayan evler Suriyelilere çıktı" başlıklı haberlerin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada 250 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında, Hatay merkezde inşa edilecek bin 100 konut için 14 Eylül-31 Ekim arasında 26 bin 275 başvuru alındığı, hak sahibi belirleme kurasının henüz çekilmediği vurgulandı.

"Asılsız haberin yayınlanmasının amacının TOKİ'yi karalamak" ve "kamuoyunda olumlu algıyı zedelemek" olduğuna işaret edilen açıklamada, TOKİ'nin Türk vatandaşı olanlara ve diğer şartları taşıyanlara konut satış yaptığı, bu şartları taşımayanların başvurularının iptal edildiği kaydedildi.

'T.C. vatandaşı olmayan kişilere satış yapılmamaktadır'

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"TOKİ tarafından alt gelir ve orta gelir gruplarına yönelik projelerden satın ve devir almak isteyenlerde T.C. vatandaşı olma şartı ile diğer şartları (kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.V. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, TOKİ'den konut satın almamış olması, ikametgah, gelir, yaş vs.) yerine getiren konut alıcılarına satış yapılmakta olup, başvuruda bu kriterleri karşılamayan kişilerin başvuruları iptal edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere İdaremiz projelerinden konut satışı yapılmamaktadır."

Etiketler :