TIR ve kamyonların İstanbul'a girişine izin

TIR ve kamyonların İstanbul'a girişine izin
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle TIR ve kamyonlarına İstanbul'a girişlerine izin verilmiyordu. Vali Yerlikaya'nın son açıklamasına göre, TIR ve kamyonların İstanbul'a girişine kontrollü olarak izin verilmeye başlandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Anadolu ve Trakya'dan İstanbul'a gelen TIR ve kamyonlara kontrollü olarak izin verildiğini açıkladı. Vali Yerlikaya'nın sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul'a seyahat eden TIR ve Kamyonların ilimize girişine kontrollü olarak izin verilmektedir." ifadeleri yer aldı.

Geçişlere kontrollü izin

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde, TEM ve D-100 yolunda TIR ile kamyonların geçişlerine kontrollü olarak izin verildi. Sürücüler, İstanbul yönüne doğru ilerlemeye başladı. TEM yolunun Çayırova Şekerpınar gişelerinin önünde araç kuyruğu gözlendi.

İstanbul'dan Kocaeli’ne TIR ve kamyon geçişi yapılmayacak

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da sosyal medya hesabından beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle alınan önlemi açıkladı. Vali Yavuz, "Meteorolojik verilerin değerlendirilmesi neticesinde, yoğun kar yağışı ve tipi beklentisi nedeniyle, Kocaeli’ye İstanbul ve Anadolu istikametinden TIR ve kamyon trafiğine saat 14.00’ten itibaren izin verilmeyecektir" dedi.