Türkiye'nin Konuştuğu Davada Yeni Gelişme! Mahkemeye 2 milyon Dolarlık Teklif

Türkiye'nin Konuştuğu Davada Yeni Gelişme! Mahkemeye 2 milyon Dolarlık Teklif
İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı lüks araçla gencecik bir insanın ölümüne neden olan, ardından annesi tarafından ABD'de kaçırılan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un yargılanması sürüyor. Cezaevi koşullarından şikayet eden Cihantimur'a yanıtı ABD'li savcı verdi.

Voa Türkçe'den Can Kamiloğlu ve Mehmet Sümer'in haberine göre Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok’un ailesi, sanıkların kefaletle serbest kalması için girişimlerini sürdürüyor.

Önceki gün Boston’da yeniden hakim karşısına çıkan 17 yaşındaki Cihantimur’un avukatları Martin G. Weinberg ve Victoria Kelleher, mahkeme hakimi Donald L. Cabell’e dün müvekkillerinin kefaletle serbest bırakılması için yeni bir dilekçe daha sundu.

Cihantimur’un avukatları hakime müvekkillerinin kefaletle serbest kalması için Türkiye’de babasına ait 2 milyon dolar değerindeki bir gayrimenkulü teminat olarak göstermeye hazır olduklarını ifade etti.

Dilekçe’de, Cihantimur’un kefaletle serbest kalması için gösterdikleri babası Bülent Cihantimur’a ait 2 milyon dolar değerinde olduğu belirtilen gayrimenkulün, Türkiye’de olmasının mahkeme için sorun teşkil etmeyeceğini belirtildi. Dilekçede, daha önce yurtdışındaki mal varlıklarını teminat göstererek kefaletle serbest kalan bazı sanıklarla ilgili geçmişte bazı davalarda alınan kararlar emsal gösterildi.

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un davaları ABD’de sürerken Amerikalı savcı da gündem oldu. Avukatları Timur Cihantimur’un kaldığı ıslahevinin koşullarından şikâyet edince savcı Kristin Kearney “Annesinin Porsche’siyle dolaşan bir çocuk için koşullar elbette zor” yanıtını verdi.

İstanbul Kemerburgaz’da 1 Mart tarihinde karıştığı kaza sonucu Oğuz Murat Aci’nin (29) ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan; kazadan hemen sonra annesi Eylem Tok tarafından ABD’ye kaçırılan Timur Cihantimur, Massachusetts Boston’da önceki gün ikinci kez hakim karşısındaydı. Voice of America (VOA) haberine göre, duruşmada Cihantimur’un avukatları, 17 yaşındaki gencin kaldığı ıslahevinin koşullarından şikayet etti.

savci.jpg

İstanbul Kemerburgaz’da kullandığı Porsche ile Oğuz Murat Aci’ye çarpıp ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, önceki gün Boston’da ikinci kez mahkemeye çıkmıştı.

Duruşmada tutukluğunun devamına karar verilmişti. Hakim Donald L. Cabell’in bu kararı vermesinde Savcı Kristen Kearney’in savunması büyük rol oynadı.

Avukatlar Cihantimur’un cezaevinde kötü şartlarda tutulduğunu, intihara teşebbüs edebileceğini öne sürüp tahliye istedi.

TEKRAR KAÇABİLİRLER

Savcı Kearney, söz alıp “Bu cezaevi bu tür kişiler için gayet uygun bir yer. Aslında haklısınız milyon dolarlık konutlarda yaşayan, annesinin Porsche’si ile dolaşan biri için bir şok. Bu şahıs ve annesi (Eylem Tok) bir adam can çekişirken para dolu bir çantayla Mısır’a kaçtı. Bu şahsın babasının maddi durumu çok güçlü ve serbest bırakılırlarsa tekrar kaçabilirler” dedi.

Bu sözlerin üzerine tutukluluğa devam kararı çıktı.