TikTok fenomeni Onur Elmas'a 'dolandırıcı' suçlaması

TikTok fenomeni  Onur Elmas'a 'dolandırıcı' suçlaması
Sosyal medya fenomeni Onur Elmas ve 6 kişi hakkında Arap turistleri devre mülk satışı ve reklamı faaliyeti adı altında dolandırdığı iddiasıyla 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sosyal medya fenomenliğinin yanı sıra menajerlik işi ile de uğraşan ve TikTok platformunda da adından sıkça söz ettiren Onur Elmas hakkında ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sanık Onur Elmas emniyet ifadesinde, CSR Paroni Medya adlı şirketi 2020 yılı Mart ayında kurduğunu ve tek yetkilisi olduğunu, web sitesi üzerinden reklam işleri yaptığını, şikayet nedeniyle çalışmalara son verdiğini ifade etti. Arap turistlere gayrimenkul pazarlamadığını belirten Elmas, şüpheli olan diğer kişilerin ismini duyduğunu ancak kendileriyle iş yapmadığını ifade ederek suçlamaları kabul etmedi.

Şirket hakkında: CSR Paroni Medya Prodüksiyon Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi olarak kayıtlı. 2020 yılında Mart ayında kurulduğu iddia ediliyor. Kurucusu ve tek yetkilisi olarak Onur Elmas'ın adı geçiyor. Şirketin web sitesi üzerinden reklam işleri yaptığı belirtiliyor.

Dolandırıcılık iddiaları: Şirket, Arap turistlere devre mülk satışı ve reklamı faaliyeti adı altında, devre mülk sahiplerini dolandırdığı iddiasıyla suçlanıyor. Sahte vaatlerle yüksek fiyatlara satış, para ve kredi çektirme, sahtekarlık, suç ortaklığı gibi iddialar bulunuyor.

Haberler ve iddianame: Söz konusu dolandırıcılık iddiaları, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye dayanıyor. İddianamede Tevfik Ç. isimli bir müşterinin şikayeti üzerinden, şirket çalışanlarının müşterileri ofislere çağırarak yüksek fiyatlarla Arap turistlere devre mülk satışı yapmak vaadiyle paralarını aldıkları, kredi çektirdikleri iddiaları yer alıyor.

Onur Elmas'ın suçlamaları reddi: Şirketin kurucusu Onur Elmas, suçlamaları reddettiğini ifade ediyor. Şirketin Arap turistlere gayrimenkul pazarlamadığını, devre mülk sahipleriyle de çalışmadığını söylüyor. Ancak bu iddialar henüz yargı süreci tamamlanmadığı için kanıtlanmış değil.

Etiketler :