THY'den 10 Mart uyarısı: İstanbul Havalimanı kara teslim mi olacak?

THY'den 10 Mart uyarısı: İstanbul Havalimanı kara teslim mi olacak?
Türk Hava Yoları destek hattından gece yarısı 10 Mart uyarısı yaptı. THY'nin uyarısında 10 Mart'ta beklenen hava muhalefeti nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarındaki seferlerde bileti olan yolculara özel haklar tanındığı belirtildi.

THY destek hattında yer alan ve 'Yolcularımızın dikkatine' diye başlayan uyarıda "10 Mart itibarıyla beklenen hava muhalefeti nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları kalkışlı/varışlı seferlere biletli olan yolcularımıza özel haklar tanınmıştır." denildi.

Türk Hava Yolları destek hattından 9 Mart gecesi saat 12.22'de yapılan uyarı akıllara 25 Ocak'ta başlayan ve tüm şehri etkisi altına alan kar yağışını getirdi. İstanbul'u adeta esir alan kar yağışı hava ulaşımını olumsuz etkilemişti. İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar iptal edilmiş ve yolcular havalimanında kartonların üstünde yatmak zorunda kalmıştı.

karton.jpg

İstanbul Havalimanı'nda neler olmuştu?

25 Ocak'ta İstanbul Havalimanı'nda yoğun kar yağışı nedeniyle uçuşlar iptal oldu. Yaklaşık 25 saat uçaklarının kalkmasını bekleyen yolcular, gece havalimanında kalmak zorunda kaldı. Yolculara otel olanağı sağlanamamış ve havalimanında uyumaları için kartonlar dağıtılmıştı. Turistler arasında bu durum protestoya neden oldu. Havalimanında turistlerin "We need hotel" (Hotel istiyoruz) sloganları attığı görüldü.

istanbul.jpg

Yoğun kar yağışı hava ulaşımına engel olmaya devam ederken sosyal medyada paylaşılan görüntülerde turistlerin protestosu dikkat çekti.

Turistlerin “We need hotel! / Otele ihtiyacımız var!” sloganları atması üzerine havalimanına çok sayıda çevik kuvvetin geldiği görüldü.