THY kafa karıştırdı: 'Kar mı zarar mı?'

THY kafa karıştırdı: 'Kar mı zarar mı?'
2019 yılının ilk altı ayına ilişkin finansal sonuçlarını, geçen hafta açıklayan Türk Hava Yolları, yılın ilk yarısında toplam 1.12 milyar TL zarar etti.

2019 yılının ilk altı ayına ilişkin finansal sonuçlarını, geçen hafta açıklayan Türk Hava Yolları, yılın ilk yarısında toplam 1.12 milyar TL zarar etti. Şirketin ikinci çeyrekte net kârı geçen yıl aynı döneme göre %70 düşüşle 133 milyon TL oldu. KAP’a yapılan açıklamada, şirketin toplam hasılatı ise aynı dönemde yüzde 35 artışla 18.7 milyar lira oldu.

Airport Haber yazarı Fatih Akdeniz ise, konuyla ilgili olarak, "Kar mı zarar mı" başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

THY'nin zarar etmediğine dair sözlere bir yanıt veren Akdeniz, "THY 3.9 milyar TL brüt kâr açıklıyor ama asıl kâr Net Kâr olarak açıklanır. Şimdi asıl mesele burada…" derken, "THY 4 kalem gider açıkladıktan sonra brüt kâr zarara dönüşüyor" diye belirtti.

Gider kalemlerini de sıralayan Akdeniz, "Bu gider kalemlerini ekledikten sonra THY’nin zararı 735 milyon TL olarak açıklanıyor. (4.149 milyar TL pazarlama ve satış gideri var) Toplam vergi giderlerini ekleyince 1.120 milyar TL genel zarar açıklanmış oluyor" diye ifade etti.

Akdeniz ayrıca, THY'nin, İstanbul Havalimanı açıldıktan sonra maliyetlerinin arttığını da aktarırken, "THY İGA ile görüşerek bazı konularla ilgili indirim talep etmiş" iddiasında bulundu.

İlgili Haberler
Etiketler :