THK Başkanı görevden alınmak için mahkemeye başvurdu

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, görevden alınmak için mahkemeye başvurdu.

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı kayyumluk görevinden alınması için Ankara 9. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu.

Yıldız'ın iddiası doğru çıktı

Gazeteci Müyesser Yıldız Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı'nın bugün mahkemeye istifasını gönderdiği öğrenildi" ifadeleriyle istifayı duyurmuştu.

'THK'da bazı değişiklikler olacak'

Halk TV'de Haber Masası'da bağlanan gazeteci Müyesser Yıldız istifa iddiası ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Mahkemeye istifasını gönderdiği yönünde bir bilgi almıştım. Daha sonra da bunu resmi kanallardan teyit etti, istifasını vermiş. Zaten bekleniyordu. Kayyum atayan mahkeme, geçen ay lüks satışına itiraz etmişti. Sonrasında 'hesaplar incelenecek' şeklinde bir bilgi almıştım. O incelemeden sonra kayyum heyetinin değişmesi veya yeni üyeler atanması gündemdeydi. Zannediyorum bu istifa bunun başlangıcı. Çünkü THK'nın kongreye gitmesi lazım. Geçen sene yapılacaktı, Covid dolayısıyla yapılamadı. Zannediyorum bu istifayla birlikte THK'da bazı değişiklikler olacak."

İstifa mı ettirildi?

Cenap Aşçı, yangınlar sürecinde hep gündemdeydi ve ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Zannediyorum bu istifa için bir takvim bekledi. İktidar da sahip çıkmayınca, biliyorsunuz eksi bakan. Geçmişte de bildiğim kadarıyla Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da randevu istedi, görüşmek istedi. Fakat randevu verilmedi. Kendisini yalnız ve sahipsiz hissetti. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk Hava Kurumu'na gitti. Cenap Aşçı kendisine brifing verdi. Ayrıca CHP'li belediyelerin THK uçaklarını tamir ettirme girişiminde bulunması de iktidar cenahında bir rahatsızlık yarattı."