TGS'den Hürriyet'e tepki: Çalışanın hakkına saygı göstermeyi patronlara öğreteceğiz

TGS'den Hürriyet'e tepki: Çalışanın hakkına saygı göstermeyi patronlara öğreteceğiz
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Hürriyet' gazetesindeki kıyıma ilişkin açıklama yaptı.

Hürriyet gazetesindeki işten çıkarmalara dair açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası, “Bu ekonomik gerekçelerle alınan bir karardan ziyade, Hürriyet çalışanlarına yönelik bir tasfiye süreci ve sindirme operasyonu” dedi.
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Hürriyet gazetesindeki işten atmalara dair bugün yaptığı yazılı açıklamada örgütlenme özgürlüğünün Anayasal hak olduğunu belirtti ve “Demirören Holding suç işlemektedir” dedi.Demirören Medya Grubu bünyesindeki Hürriyet gazetesinde işten çıkarmalar dü başladı, bugün de sürüyor. Gazete çalışanlarına işten çıkartıldıklarını evlerine yapılan tebligatla haber verildi.



TGS’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Demirören Holding yönetimi 30 ve 31 Ekim tarihlerinde Hürriyet’teki üyelerimizden 43’ünü -gerekçe göstermeksizin- işten attı.

“Görevlerine son verilen arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılar sonucu, bunun ekonomik gerekçelerle alınan bir karardan ziyade, Hürriyet çalışanlarına yönelik bir tasfiye süreci ve sindirme operasyonu olduğu netlik kazandı.

“Savcıları göreve çağırıyoruz: Kanser tedavisi gören, doğum izninde olan Hürriyet emekçilerini işten atacak kadar pervasızlaşan bu yönetim, anayasayı çiğnemektedir. Örgütlenme özgürlüğü anayasal bir haktır. Demirören Holding suç işlemektedir.

“Üyelerimizin hakkını hem sokakta hem mahkeme salonlarında, hem de uluslararası alanda sonuna kadar savunacağız. Çalışanın hakkına saygı göstermeyi patronlara öğreteceğiz.”

 

Etiketler :