Tevfik Göksu'dan İBB'ye zam teklifi: Öğrencilere geçersiz olsun

İBB AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, ulaşıma gelen yüzde 40'lık zammın öğrencilere uygulanmaması için girişimde bulunacaklarını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımaya yapılan yüzde 40 zammın ardından bir basım ücreti 3 lira 74 kuruş oldu. Aylık tam abonman ücreti 602 TL'ye, öğrenci aylığı ise 109 TL'ye yükseldi.

AKP İBB Meclisi Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Twitter'dan bir video yayınlayarak pazartesi günü öğrencilere yönelik yüzde 40'lık zammın kaldırılması için İBB Meclisine teklif sunacaklarını bildirdi.

'Öğrencilere geçersiz olsun'

Twitter'dan video paylaşan AK Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu şu ifadeleri kullandı:

Sevgili gençler sizlere bugün bir müjde vermek için huzurlarınızdayım. İBB şu kullandığınız öğrenci kartına yüzde 40 zam yaptı. Bu yüzde 40 zam sizi okula giderken, kütüphaneye giderken, evinize dönerken bir takım zorluklar ortaya çıkaracak. İstedik ki öğrencilerimiz dersleri ile, Türkiye'nin geleceği ile meşgul olsunlar.

Dedik ki, AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak pazartesi günü İBB Meclisi'ne bir teklif sunalım. Bu yüzde 40'lık zam öğrencilerimiz için geçersiz olsun. Bu zammı da İBB sübvanse etsin. Böylece İETT'de zarar etmesin, kazansın. Öğrencilerimiz de kazansın. Hayırlı olsun.