TEOG sınavında birinci olanlar bile korkuyor

TEOG sınavında birinci olanlar bile korkuyor
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavında bu yıl bir rekor yaşandı. Sınavdan tam 4 bin 742 şampiyon çıktı. Çıktı çıkmasına ama birinciler de istedikleri okula gidememe paniği yaşamaya başladı.TEOG sınavında...
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavında bu yıl bir rekor yaşandı. Sınavdan tam 4 bin 742 şampiyon çıktı. Çıktı çıkmasına ama birinciler de istedikleri okula gidememe paniği yaşamaya başladı.

TEOG sınavında 6 ayrı testte sorulan soruların tümünü yapan 4 bin 742 öğrenci birinci oldu. Bu birinci sayısı rekor olurken, birincilerin de istedikleri okula gidememe riski ortaya çıktı.

BU KADAR BİRİNCİ OKULLARA NASIL ALINACAK ?

Konuyu Milliyet Gazetesindeki köşesine taşıyan Abbas Güçlü, şunları kaydetti:

“SBS’lerde üç yıl boyunca soruların tümünü doğru yapan öğrenci sayısı sadece 21’di. 2012 SBS’sinde sadece 8’inci sınıf öğrencileri baz alındığında bile bütün soruları yanıtlayan öğrenci sayısı 677’diydi. Yani bu yılki şampiyon sayısının ancak yedide biri kadardı...

Peki, şampiyonun bu kadar bol olduğu bir sınavda, fen ve Anadolu liseleri ile kolejlere giriş nasıl gerçekleşecek? Eğer ikinci yarıyılda yapılacak TEOG sınavlarında da öğrenciler aynı performansı gösterirse Robert, Galatasaray, İstanbul Erkek, Ankara Fen gibi gözde liselere doğum tarihine göre öğrenci alınması kaçınılmaz olacak. Yani yaşı küçük olana öncelik verilecek.

Şimdi merak edilen soru, bu öğrencilerin karne notları kaç? Eğer hepsi de 5 üzerinden 5 ise sorun yok. Ama eğer, bir bölümünün karnesinde sorun varsa, onların iyi araştırılması gerekir.

MEB ve ÖSYM, eskiden şampiyonları açıklamadan önce okul başarılarını mutlaka araştırırdı ama şu an her şey öylesine karartılıyor ki neredeyse hiçbir bilgi paylaşılmıyor..”