Tel Aviv’deki İsrail Protestolarını Yakından Takip Eden Anadolu Ajansı, Taksim'deki Polis Şiddetini Görmedi

Anadolu Ajansı (AA), İsrail'in Tel Aviv şehrindeki hükümet protestolarını yakından takip ederken, İstanbul Taksim'deki 'İsrail'le Ticareti Kes' protestolarındaki polis şiddetini görmedi. İktidar, geçtiğimiz kasımda Gazze'ye başlattığı saldırılar nedeniyle İsrail'e sert eleştiriler yöneltse de aynı durum ticarette geçerli olmadı.

İsrail’in Tel Aviv şehrindeki hükümet protestolarını yakından takip eden Anadolu Ajansı (AA), İstanbul Taksim’deki ‘İsrail’le ticareti kes’ protestolarındaki polis şiddetini görmedi.

taksim1.png

Ancak, iktidar, geçtiğimiz kasımda Gazze’ye başlattığı saldırılar nedeniyle İsrail’e sert eleştiriler yöneltse de aynı durum ticarette geçerli değil.

aa-20240323-34078873-34078849-tel-avivde-binlerce-israilli-hukumetin-istifasi-ve-erken-genel-secim-talebiyle-gosteri-duzenledi.jpg

Gazeteci Metin Cihan'ın tespitine göre, deniz yoluyla İsrail’le ticaretin devam ettiği ve bu ticarette Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan ve AK Parti’li Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım gibi isimlerin ve bazı AK Parti yöneticilerinin de bulunduğu belirlendi.

aa-20240323-34078873-34078867-tel-avivde-binlerce-israilli-hukumetin-istifasi-ve-erken-genel-secim-talebiyle-gosteri-duzenledi.jpg

Öte yandan, Erdoğan da dahil olmak üzere AKPa'lilerin mitinglerindeki protestolar gözaltılarla sonuçlanmıştı.

gkf3-88w0aett6f.jpg

Dün benzer şekilde, İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Taksim'de İsrail'le ticaretin kesilmesi için hükümeti protesto eden 'Filistin İçin Bin Genç' aktivistleri dövülerek gözaltına alındı.

israilprotesto2.png

Bağımsız medya tarafından geniş çapta haberleştirilen olaya, iktidara yakın medya yer vermedi.

gkfapgkxsaafaxn.jpg

Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi ajansı Anadolu Ajansı, Tel Aviv'deki Başbakan Benjamin Netanyahu hükümetini protesto eden İsraillileri detaylıca haberleştirdi, ancak Beyoğlu Taksim'deki protestoları görmezden geldi.

1712423914764-en-son-ozel-haber-psd-si-5.jpg

Taksim'deki protestoyu ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın iki polisin açığa alındığına dair açıklamasından gördü. Öte yandan, Anadolu Ajansı (AA), dün Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki ticareti konu almayan İsrail protestolarını haberleştirdi.

İstanbul'da polis müdahalesi ve gözaltılarla sonlandırılan İsrail protestolarına Bursa'da devam edilecek. Filistin İçin Bin Genç platformunca sosyal medyada yapılan duyuruda "Gazzeliler abluka altındayken soykırım ekonomisinden beslenenlerin karşısında ticareti kes demek için bugün saat 15.00’te Bursa Ticaret İl Müdürlüğüne yürüyoruz!" denildi.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :