Tekel Bayi Saldırısında Salonu Buz Kestiren Sözler: "13 ve 11 Yaşlarında 2 Çocuk Teklif Ettiler"

İstanbul Esenyurt'taki tekel bayi saldırısında iki kişinin ölümüne sebep olan 10 sanık dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Saldırıda ölen Yunus Emre Erzen'in babası Cantürk Erzen'in sözleri salona resmen buz kestirdi. Erzen, karşı taraftan davadan vazgeçmek için 40 milyon lira, 13 yaşında erkek çocuğu ve 11 yaşında kız çocuğu teklif edildiğini söyledi.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar Tarık Özer, Murat Özer, Azat Özer ve Servet Özer tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses Görüntülü ve Bilişim Sistemi(SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Tutuksuz sanık Adem Kılıç, Ercan Topçu, Hüsamettin Ahmetoğlu, şikayetçi baba Cantürk Erzen, anne Solmaz Erzen ve hayatını kaybeden Batuhan Bayındır'ın babası Mustafa Bayındır, annesi Huriye Bayındır ile taraf avukatları katıldı.

1.webp

Saldırıda ölen Yunus Emre Erzen'in babası Cantürk Erzen, ifade verdiği esnada avukat "Size üçüncü kişiler vasıtasıyla 40 milyon lira, 13 yaşında erkek çocuğu ve 11 yaşında kız çocuğu teklif edildi mi?" sorusunu sordu.

Baba Erzen ise o soruya "Evet edildi. Ben dikkate almadım" diye cevap verdi.

Erzen ifadesinin devamında, "Kan güderek ve planla yaptılar. Biri daha ölse Emre geri mi gelecek? Benim oğlum da cezaevinde yapmasaydı. Cezanızı çekin. Oturup çiçek vermeyeceğim. Dünya izledi oğlumun ölümünü. Cezanızı çekeceksiniz cezaevinde." dedi.

2.webp

Avukatın, Özer ailesi tarafından maddi manevi bir teklif yapılıp yapılmadığını sorması üzerine Mustafa Bayındır, "Cantürk Erzen beni aradı, doğrudur. 'Sen bu olayın tarafında değilsin, sen gariban birisin, yolunu seç' dedi. Karşı taraf Özer ailesinden de bir aracı vasıtasıyla bize ulaştılar. Annesine bir ev alıp kardeşine para vermek istediklerini söylediler. Benimle görüşmek için Silivri'de bir yere çağırdılar hatta 'Araç gönderelim sana' dediler. Ama ben arkadaşımla geleceğimi söyledim ve gittim. Onun dışında her hangi bir şey yoktur." dedi.

3.jpg

"EV ARABA PARA TEKLİFİNDE BULUNDULAR, KAN DAVASI OLMASIN DEDİLER"

Cantürk Erzen, karşı taraftan bir teklifin olup olmadığının sorulması üzerine "Onlar tarafından benimle görüşenler oldu. Ev, araba, para teklifinde bulundular, 'Kan davası olmasın' dediler. Ben de 'Kan davası yok. Çünkü ben sizden kimseyi öldürmedim ki kan davası olsun' dedim. 'Siz benim oğlumu öldürdünüz' dedim. Ben bazen Yusuf'u bile gördüğümde 'Neden abine kurşun sıkılırken üstüne atlamadın?' diyorum. 'Neden engel olmadın?' diyorum. Bazen görmek de istemiyorum onu ama takdiri ilahi. Olay günüde ben onlara küfürlü paylaşım yapmadım. Ama başkaları onları o şekilde yaptım şeklinde şişirmişler. Kan güderek ve planla yaptılar. Biri daha ölse Emre geri mi gelecek? Benim oğlum da cezaevinde yapmasaydı. Cezanızı çekin. Oturup çiçek vermeyeceğim. Dünya izledi oğlumun ölümünü. Cezanızı çekeceksiniz cezaevinde." dedi.

Kaynak:DHA

Etiketler :