TBMM Genel Kurulu'nda 'FETÖ'cü' tartışması çıktı

TBMM Genel Kurulu'nda 'FETÖ'cü' tartışması çıktı
TBMM Genel Kurulu’nda FETÖ tartışması çıktı. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ile CHP ve HDP'liler arasında 'FETÖ' tartışması çıktı. Akbaşoğlu ve CHP'li Özkoç arasında hakaretler havada uçuştu.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da, Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edildi.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, RTÜK’ün bazı TV kanallarına verdiği cezayı gündeme taşıyarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

AKP Grup Başkan Vekili Emin Akbaşoğlu, Özkoç’un 2014 yılında ABD’de bazı FETÖ mensuplarıyla çekilen fotoğrafını TBMM kürsüsünden gösterdi. Özkoç, söz konusu fotoğrafın 2013 yılına ait olduğunu ve AKP’li milletvekillerinin de o programa katıldıklarını belirterek, Akbaşoğlu’nu yalan söylemekle suçladı.

Özkoç ile Akbaşoğlu arasında yaşanan tartışmada tansiyon yükseldi.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu: İnşallah, aldığımız tedbirlerle de 1 milyonun üzerinde Suriyeli sığınmacıların kendi ülkelerine güvenli ve onurlu bir şekilde dönmelerine Allah'ın izniyle bir süreç yönetimi içerisinde hep beraber şahit olacağız… FETÖ'yle mücadele edip onu devletten temizleyen liderin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bunu bütün Türkiye de bütün dünya da bilmektedir, bunu en iyi FETÖ'cüler bilmektedir. FETÖ'cülerin partnerleri, AK Parti'yi FETÖ'cü olmakla suçlayanlardır

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş: Dedi ki, ‘FETÖ'cülüğü buradan kaldıran biziz, bizi FETÖ'cülükle suçlayanlar onların ortağıdır.’ Biz suçluyoruz, evet üstümüze alındık. FETÖ'yü getiren kim?

Akbaşoğlu: Biz FETÖ diyoruz, CHP’den HDP’den ses çıkıyor… FETÖ’cü liderlerle fotoğraf veren sizsiniz.

Özkoç: ABD’de görevlendirilmiş olarak arkadaşlarımızla gittiğimizde grup başkanvekiliniz yanımda oturuyordu uçakta, tamam mı? Onlarla beraber gittiğimiz bütün arkadaşlarla görüşme yaptık. Sizin Grup Başkanvekiliniz değil sadece, sizin Genel Başkan Yardımcılarınızdan 7'si vardı o sizin söylediğiniz toplantıda. Aynı kişilerle, o aynı kişilerle görüşme yapıldı. 17-25 Aralık’ta sizin lideriniz Tayyip Erdoğan'ın, Fetullah terör örgütü tarafından, çaldığı çırptığı paraların ortaya çıkarıldığı tarihtir. O yüzden bir kere daha senin gözünün içine baka baka söylüyorum: Bizi FETÖ'cülükle suçlamak şerefsizliktir. Sen buna fazlasıyla layık olan bir insansın.

Akbaşoğlu: Şeref ve haysiyet yoksunu olan, şerefsiz ve haysiyetsiz olan ancak ve ancak yalan söyleyendir. Sen ispatlamazsan yalancısın, haysiyetsiz ve şerefsizsin. Haysiyetsiz ve şerefsiz olan ancak sensin.

Özkoç: Haysiyetiz olan şerefsiz olan sensin, yalan söylüyorsun. İspatlamazsan yalancısın, haysiyetsin söylediğini aynen iade ediyorum. Bir avuç yüreği yok, yalancı bir adam. Bir avuç yüreği yok, yalancı bir adam. AKP Grubunun Grup Başkanvekilliğinde şu anda oturuyor olması haysiyetli olmasını göstermiyor. Senin bakanlarının Fetullah terör örgütünün lideriyle beraber çekilmiş resimleri var. Senin bakanlarının FETÖ ile çekilmiş fotoları var. Sen kendi pisliğinden arınamamış bir adamsın da yüzün kızarmadan burada nasıl yalan söylüyorsun, onu açıklaman lazım.

Ara verildi

HDP’li bazı isimlerin de tartışmaya dahil olmasıyla gerginlik yaşandı. Genel Kurul’da görüşmelere verilen aranın ardından devam edildi.