Tatilde yeni tarife: Rus turistlere 2 bin 500, Türklere 10 bin lira

Tatilde yeni tarife: Rus turistlere 2 bin 500, Türklere 10 bin lira
Dalaman'da tatil yapmak isteyen Rus turistlere her şey dahil 22 bin ruble yani 2 bin 500 liradan fiyat çıkarken, Türkler 10 bin liradan başlayan ücretler ödemek zorunda kalıyor.

1 Temmuz'dan itibaren geçilen normalleşme nedeniyle tatil beldeleri dolup taşmaya başladı. Fakat tatil beldelerindeki fiyatlar da sık sık gündeme gelen konulardan biri olmaya devam ediyor. Özellikle son zamanlarda Bodrum'daki fiyatlar sosyal medyanın gündeminden düşmüyor. Bir taraftan Türkler tatile ulaşmada zorluk çekerken Rus turistlerin tatil için ödedikleri ücretler şaşkınlık yarattı.

Türkiye'nin kapıları açmasıyla sahil şeritlerine akın eden Ruslar, Rus turizm şirketlerinin boş kalan uçak koltukları ve otel odalarını doldurmak için uyguladığı ‘son dakika turları’ tarifelerindeki fiyatlardan faydalanıyor ve bu fiyatlar oldukça düşük.

Ruslara 2 bin 500, Türklere 10 bin lira

Rus İzvestiya Gazetesi’nin haberine göre, Tui adlı şirketten 22 bin rubleye (yaklaşık 2 bin 500 TL) Dalaman bölgesinde iki kişi 7 gece konaklamak mümkün. Üstelik bu konaklama deniz kıyısındaki 5 yıldızlı bir otelde ve ultra her şey dahil paketi ile yapılıyor. Bu bölgede benzer bir tatil için Türkiye’den rezervasyon yapılmak istendiğinde ise fiyatlar 10 bin TL’den başlıyor, otelin imkanlarına göre 23 bin TL’ye kadar yükseliyor. Aynı şirketten Alanya Mahmutlar bölgesinde ise 36 bin rubleye (yaklaşık 4 bin 200 TL) 6 gecelik tur satın alınabiliyor.

 

Etiketler :