Tatil Yapamayanlara Meteorolojiden İyi Haber! Kasım Sürpriz Yapacak

Tatil Yapamayanlara Meteorolojiden İyi Haber! Kasım Sürpriz Yapacak
Meteorolojiden pastırma yazı haberi geldi. Tatil yapamayanlara müjde! Antalya'da deniz sezonu kasıma kadar uzayacak!

Meteorolojik tahminlerde bulunan Hava Forum, bugünden itibaren Türkiye'yi etkisine alan sıcak havanın kasım ayının ilk haftasında Antalya'yı daha da ısıtacağını yazdı.

pastirma.jpg

Meteoroloji'nin yeni hava durumu raporunu göre de sıcaklıkların bugünden itibaren hissedilir derecede artacağı tahmin ediliyor. Meteorolojiden bazı illere de sağanak uyarısı geldi. Bugün Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısında sağanak yağış etkili olacak. Öte yandan sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

hava-forum.jpg

Hava Forum şunları belirtti:

"20-23 Ekim tarihlerinde beklenen Afrika ılık/sıcak hava dalgasının ardından 25-28 Ekim tarihlerinde 2. bir Afrika ılık/sıcak hava dalgası daha alabiliriz. Afrika, Türkiye ziyaretlerine doymuyor...

Antalya'da bu sene deniz & plaj sezonu kasım ayına uzayacak gibi duruyor. Kasım'ın ilk haftasında bile 30 dereceler bekliyoruz. Deniz suyu sıcaklıkları halâ 27 derecelerde..."

pastirma-yazi.jpg

6 DERECE BİRDEN ARTACAK

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağı, yağışlı sistemin bugün itibarıyla yurdu terk edeceği, yurdun doğusunda mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

PASTIRMA SICAKLARI NEDİR?

Pastırma yazı, genellikle sonbahar mevsiminin sonundaki (ekim ayının sonundan kasım ayının ortasına kadar) güneşli, hava sıcaklığının mevsime göre yüksek olduğu günler için kullanılan bir ifadedir.

Pastırma yazı, kutuplardan gelen alçak bir soğuk hava kütlesinin hareketsizleşerek sıcak bir yüksek basınç merkezi oluşturması sonucu ortaya çıkar.

Etiketler :