Tartışmaların Odağındaki İsim Türkiye'ye Döndü, Yarın Erdoğan'la Görüşecek! Gelişmeler Yaşanması Bekleniyor

Tartışmaların Odağındaki İsim Türkiye'ye Döndü, Yarın Erdoğan'la Görüşecek! Gelişmeler Yaşanması Bekleniyor
AA'nın servis ettiği habere göre Ekonomi Koordinasyon Kurulu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantı fotoğrafında Hafize Gaye Erkan'ın da yer aldığı görüldü. Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan ise Erkan'ın yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşeceğini yazdı.

Türkiye'nin gündemine damga vuran Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'la ilgili tartışmalar sıcaklığını koruyor.

Hafize Gaye Erkan Türkiye'de döndü. Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Hafize Gaye Erkan'la bir araya geleceğini yazdı.

Babacan "Siyasetin erken seçim, adaylar ve kampanyalara yoğunlaştığı günlerde gündeme Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan düştü! Birkaç günden beri sosyal medya üzerinden süren iddialar ve hesaplaşmalar, artık siyasetin gündeminde. Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısıyla ortaya çıkan Erkan’ın iddialar hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la en geç yarın bir araya geleceği belirtiliyor. Erkan’ın kaderini bu görüşme belirleyecek" diye yazdı.

SEÇENEKLER KONUŞULUYOR

"Erkan'ın Merkez Bankası'ndaki geleceği hakkında ise üç ayrı seçenek bulunuyor.

Seçenekler arasında Erkan’ın ekonomi yönetimine zarar vermemek için istifasını isteyebileceği ve Erdoğan'ın bunu işleme koyacağı, Erdoğan'ın hemen karar vermek yerine bir süre bekleyip görev değişikliğini daha sonra yapacağı ya da düşük bir ihtimalle Erkan’ın yaptığı yanlışları onarıcı hareketlerden sonra görevinde kalmasına izin verileceği konuşuluyor."

TOPLANTIYA KATILDI

Tartışmaların odağında isim Erkan'ın Türkiye'ye döndüğü belirtildi. AA'nın servis ettiği habere ve fotoğrafa göre Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya, ilgili bakanlar ile kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Kripto varlık düzenleme taslağı, KİT reformu, 102 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile devlet yardımlarında mevcut durum gibi başlıca konuların değerlendirileceği toplantının ardından yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

hafize-gaye-erkan2-003.jpg

NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, CİMER’e yaptığı şikayet ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını iddia etmişti.

Bozkurt, Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın bir çalışanı tokatladıktan sonra işten kovduğunu öne sürmüştü.

Olaylar karşısında şaşırdığını belirten baba Erol Erkan ise, şunları söylemişti: “Böyle bir şey mümkün mü? Benim de bir kızım var. O da benim kızım sayılır. Bu tür bir komploya nasıl alet oldu, şaşırdım doğrusu?”

Erdoğan'ın durumdan rahatsız olduğu, Hafize Gaye Erkan'ın seçim öncesi görevden alınabileceği kulislere yansımıştı.

Etiketler :