Tarım Bakanını eleştiren üreticiye men cezası!

Tarım Bakanını eleştiren üreticiye men cezası!
Sosyal medyadan tarım politikalarını eleştiren süt üreticisi Sencer Solakoğlu’na 5 yıl boyunca tüm tarımsal desteklemelerden men cezası verildi.

Solakoğlu, “Yapılanın kanuni dayanağı yok. Bunu hak etmek için yaptığım tek şey yüksek ses ile eleştirmek” dedi. 

Çiftçiye verilen ceza Meclis gündemine taşındı. Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre; CHP'li Aydın Özer, verdiği soru önergesinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye “Bu üreticiyi cezalandırma talimatını siz mi verdiniz?” diye sordu. CHP'li Özer'in Pakdemirli'ye yönelttiği sorular şöyle:

Bu üreticinin iddiaları doğru ise, her eleştiri yapan cezalandırılacak mıdır? Bu üretici­yi cezalandırma talimatını Tarım ve Orman Bakanı olarak siz mi verdiniz?

Eğer sizin bir talima­tınız yoksa ve bu kişi baş­kasına ait numunelerle, usulsüz tutanakla tarımsal desteklemelerden men edil­diyse, sorumlular hakkında herhangi bir yaptırımınız ola­cak mıdır?

Tarım Kanunu'nun yü­rürlüğe girdiği 2006 yılından bugüne dek kaç kişi, hangi gerekçelerle cezalandırılmış­tır? 5 yıl süreyle tüm tarımsal desteklemelerden men edilen üretici sayısı ne­dir? Bakanlığınız, göre­ve geldiğiniz günden bu yana, üreticilerin eleşti­ri ve düşünceleri doğrultusunda hangi uygula­mayı hayata geçirmiştir

 

Etiketler :