Tarikatlar Hedef Aldı Reytingi Patladı!

Tarikatlar Hedef Aldı Reytingi Patladı!
Tarikatların ve iktidara yakın medya tarafından hedef alınan Kızıl Goncalar dizisine izleyici sahip çıktı. Kızıl Goncalar dizisinin ikinci bölümü rekor kırdı.

İktidara yakın medya ve tarikatların hedef aldığı Kızıl Goncalar dizisinin ikinci bölümü yayınlandı.

Tarikatların devlet dairelerindeki gücüne mercek tutması ve kendi mensuplarına yönelik baskıcı yaklaşımını gözler önüne sermesi diziyi hedef haline getirdi.

Kızıl Goncalar için RTÜK tarafından inceleme başlatılırken vakıflardan kiralanan 2 mekanın çekim izni de iptal edildi.

İZLEYİCİ SAHİP ÇIKTI

Cemaatler tarafından hedef gösterilen, afişlerine saldırı düzenlenen Kızıl Goncalar dizisine izleyici sahip çıktı.

Gold Film tarafından yapılan ve yönetmen koltuğunda Ömür Atay’ın oturduğu, başrollerinde Özgü Namal ve Özcan Deniz yer aldığı dizinin reytingleri açıklandı.

Bu sabah paylaşılan verilere göre dizi, ABC1 kategorisinde en çok izlenen dizi oldu.

GEREKÇE: RTÜK İNCELEMESİ

Öte yandan dizinin geçtiği mekanların çekim izninin neden iptal edildiği ortaya çıktı.

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapım şirketine yapılan bilgilendirmede dizinin aylarca büyük bütçeler ayrılarak yeniden dekore edilen dizinin 2 ana mekanında "Kızıl Goncalar" dizisinin çekim yapmasına engel konuldu. Müdürlük, şirkete Gold Prodüksiyon Yapımcılık A.Ş.'nin Kızıl Goncalar ismi dizisinde kullanılan Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı'nın (HEVKA) bulunduğu Bayrampaşa Medresesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı binasında (Siyasal Vakfı) çekim izinlerinin iptal edildiğini açıkladı ve gerekçe olarak da diziyle ilgili oluşan kamuoyu baskısı ve RTÜK'ün inceleme başlatmasını gösterdi.

YAPIMCIDAN İLK AÇIKLAMA

Kızıl Goncalar'ın yapımcısı Faruk Turgut 12Punto'ya, kamuoyunda tartışılan dizi hakkında ilk kez konuştu

Turgut, "Bu mekanların ücretlerini ödedik, kontratlar yaptık ama sorunlar yaşıyoruz. Aslına bakarsanız bu bana ders oldu. Bir daha devletle bağlantılı hiçbir yere girmeyeceğim. Bize savaş açtılar ama sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu engellemeler beri 10 milyon TL'lik zarara uğratacak ama sağlık olsun. Aslanlar gibi yeni mekanlar bulacağız" açıklamasında bulundu.

Diziye yönelik engellemelerin kendisini olumsuz etkilemediğini söyleyen Turgut, "Bu durum beni motive ediyor. Olacakları hesaplayarak yola çıktım. Yılmayacağız ve mücadeleye devam edeceğiz. Zaten korkuyla veya tehditle yılacak bir adam değilim. Eğer korkak olsaydım bu işleri yapmazdım. İnsanları uyutan diziler çeker, suya sabuna dokunmadan bu mesleği yapabilirdim. Ama karakterime yakışmazdı" dedi.

BELGE ORTAYA ÇIKTI

Turgut, tarikat ve cemaatlerin hedef göstermesinin ardından Okmeydanı Darülaceze'deki çekim izinlerini iptal eden Darülaceze Başkanlığı'nın sunduğu gerekçeyi X hesabından "Darülaceze kurumumun çekim iznini iptal gerekçesini, kamuoyunun takdirine sunuyorum. Bu mekana ayda 200 bin lira ödeyerek çekim yaptığımızı belirtmek isterim" ifadesiyle paylaştı.

Turgut'un paylaştığı belgeye göre kurumun gerekçesi şöyle:

"Kızıl Goncalar'ın bazı sahnelerinin kurumumuzda çekilmesine izin verilmiş, gelinen noktada dizinin halkı kutuplaştıran ve manevi değerleri aşağılayan ve toplumsal huzura muhalefet içeren sahnelerden oluşmasından; 128 senedir dil, din, ırk, cinsiyet ve mezhep ayrımı yapmayan kurumumuzun varoluş felsefesine aykırı tutumundan dolayı Kızıl Goncalar dizi çekimi daimi heyetin oy birliği kararıyla iptal edilmiştir."

whatsapp-image-2023-12-26-at-15-27-31.jpeg

Etiketler :