Tarihçi Ceren Sungur'dan Celal Şengör'ü Kızdıracak Sözler!

YouTube'ta yayınlanan Soramazsın isimli programa katılan tarih alanında yaptığı yayınlarla tanınan Ceren Sungur, Celal Şengör'ün tarih bilgisi olmadığını söyledi. Sungur'un açıklamaları ise sosyal medyada epey tartışma yarattı.

Tarih alanında yaptığı yayınlarla tanınan Ceren Sungur, Celal Şengör'ün tarihçi olmadığını söyledi. Tarihçi Ceren Sungur, ünlü bilim insanı Celal Şengör'ün tarih bilgisi olmadığını söyledi. Celal Şengör’ün bu konuda yorum yapıp yapmayacağıysa merak konusu oldu.

s-affbc21819d7ea1e45cb982c4efffdfd945140a4.webp


YouTube'ta yayınlanan “Soramazsın” adlı programa konuk olan Sungur, "Celal Şengör'ün tarih bilgisi hakkında ne düşünüyorsun?" sorusunu "Olmayan bir şey hakkında ne düşünebilirim ki?" şeklinde yanıtladı. Sungur’un Celal Şengör’le ilgili konuşması şu şekilde:

“Ben Celal Şengör beyefendinin tarih bilgisi olduğunu zannetmiyorum. Yaptığı açıklamalardan anladığım kadarıyla en son 40 sene önce basılmış kaynakları okumuş, literatür takip etmediğini fark ediyorum. Gerek Osmanlı tarihi hakkında gerek Avrupa tarihi hakkında zannedersem literatür takip etmiyor. Ha yani kendisinin ana alanı bu değil. Dolayısıyla literatür takip etmesi de beklenmez kendisinden. Ama literatürü takip etmediğinin keşke kendisi de farkında olsa ve yaptığı yorumlara bu yansırsa diye düşünüyorum. Yani şöyle bir problem var. Şengör bağlamından da daha yükselirse, ilkesel olarak belli bir alanda başarılı olan insanlar kendilerini her alanda yetkin hissetmeye başlıyorlar galiba bir süreden sonra, özellikle de tarih alanında. Yani şöyle diye düşünüyorlar. Ben şu sayısal alanda, şu şu başarıları elde etmiş biriyim. Tarih ne ki, iki kitap okuru öğrenirim.”s-d47eb2875da87f61bf036a01cdc07fc1b6d7acc5.webp

Konuya ilişkin Celal Şengör'den henüz bir açıklama gelmedi.

Etiketler :