Taksim’de olayları görüntüleyen muhabirimiz Ozan Demiriz’e gözaltı

Gezi Direnişi’nin 9. yıldönümü nedeniyle Gezi Parkı'na yürümek isteyen vatandaşları ve polis müdahalesini görüntüleyen muhabirimiz Ozan Demiriz gözaltına alınırken, Halk TV muhabiri Erdinç Yılmaz polis tarafından tekme tokat darp edildi.

Gezi Direnişi’nin 9. yıldönümü nedeniyle Taksim'de toplanan ve Gezi Parkı'na yürümek isteyen kalabalığa polis sert müdahale etti.

Protestoları görüntülemek ve olayları yerinde takip etmek için orada bulunan halktv.com.tr muhabirimiz Ozan Demiriz, Halk TV canlı yayınının kamera arkasında gözaltına alındı. Gazeteci olduğunu ve olayları takip ettiğini söylemesine rağmen gözaltına alınan Demiriz darp edilerek otobüse bindirildi.

Demiriz, Türkiye Mimarlar Odası (TMMOB) önünde yaklaşık 40 kişi ile birlikte gözaltına alındı. Sağlık kontrollerinden geçirilen Demiriz, Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Sabaha karşı serbest bırakıldı

Muhabirimiz Ozan Demiriz ve Birgün muhabiri Gökay Başcan saat 03.30 sıralarında serbest bırakıldı. Demiriz, serbest bırakıldıktan sonra attığı tweet'inde dayanışma dileklerini iletenlere teşekkür etti. Demiriz, "Desteklerini ileten herkese teşekkürler.. 1 saat önce serbest bırakıldım. Yaşanan şiddeti görüntülerken onlarca polis tarafından tekme ve yumruklu saldırıya uğradım. Gazeteci olduğumu söylediğimde 'sen bizim gazetecimiz değilsin' diyerek saldırmaya devam ettiler..." mesajını paylaştı.

Gazetecilere polis müdahalesi kamerada

Protestolarda 6'i gazeteci, 2'si çocuk toplamda 170 kişi gözaltına alındı. Süreci izlemek isteyen gazeteciler de polis tarafından darp edildi. Biber gazlı müdahale sırasında Evrensel'den Meltem Akyol, BirGün muhabiri Gökay Başcan, ve Flaş TV’den Dilan Polat, Sevda Doğan ve Derin Aydoğdu da gözaltına alındı.

Halk TV muhabiri Erdinç Yılmaz da polis tarafından tekme tokat darp edildi. Gazeteci olduğunu söyleyen Yılmaz başının arkasına aldığı darbeler sonucu yaralandı. Bu anlar Halk TV canlı yayını sırasında gerçekleşti.

Gazeteci Hayri Tunç, TELE1 muhabiri Engin Açar ve kameraman Umutcan Yitük de polis şiddetine maruz kaldı. Yitük’un polis çemberine alınarak yerde tekmelendiği görüldü.