Taksim’de Kalan Turistler Alandan Ayrılıyor

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'nda geniş güvenlik önlemleri alındı. Sabahın erken saatlerinde Taksim'e çıkan yollar trafiğe kapatıldı. Bu önlemler nedeniyle Taksim'de hareketlilik olmadı. Otellerde kalan turistlerin bile araç bulamayıp valizleriyle yürüyerek alandan ayrıldığı gözlendi.

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla alınan önlemler çerçevesinde sabahın erken saatlerinde Taksim Meydanı'na çıkan yolların trafiğe kapatıldığını duyurdu.

istanbul-taksimdeki-otellerde-kalan-t-47558.jpg

Cadde ve sokaklarda araç parkına izin verilmediği gibi çöp konteynerleri de kaldırıldı. Taksim çevresinde otellerde kalan farklı ülkelerden gelen turistler de havalimanına ulaşım bulamayınca valizleriyle alandan ayrıldılar.

istanbul-taksimdeki-otellerde-kalan-t-47558-1.jpg

Ayrıca, Taksim, Şişhane, Kabataş, Mecidiyeköy, Şişli, Saraçhane, Beşiktaş Meydanı ve Dolmabahçe'de bulunan otoparklardaki araçlar da kaldırıldı.

istanbul-taksimdeki-otellerde-kalan-t-47558-2.jpg

Tedbir alınan alanlarda belediyelere ait araç ve personelin bulunmasına izin verilmedi. Sabah saatlerinde işe gitmek isteyen vatandaşlar araç bulamayınca yürümek zorunda kaldılar.

istanbul-taksimdeki-otellerde-kalan-t-47558-3.jpg

istanbul-taksimdeki-otellerde-kalan-t-47558-4.jpg

Kaynak:DHA