Taksilerde Yeni Dönem Başlıyor: Taksiciye de Müşteriye de Panik Butonu!

Taksilerde Yeni Dönem Başlıyor: Taksiciye de Müşteriye de Panik Butonu!
Türkiye'de meydana gelen taksici cinayetlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. İstanbul'da artık taksilerde 'panik butonu' koyulacak.

İstanbul'da taksicilere yönelik artan hırsızlık, gasp, yaralama ve ölüm olaylarına karşı yeni bir güvenlik önlemi devreye alınıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan taksilerde panik butonu uygulaması, 1 Haziran 2024 itibarıyla kapsamlı olarak denenmeye başlandı.

ŞOFÖR PANİK BUTONUYLA İHBAR EDEBİLECEK

Uygulama sayesinde taksicilere yönelik gerçekleşen olaylarda sürücü tarafından panik butonuna basılacak ve emniyet birimlerine yaşanan olay ihbar edilmiş olacak. Ayrıca araç üzerinde bulunan ışıklı tabelada da duruma ilişkin uyarı yer alacak ve güzergah üzerinde denetim yapan polis ve jandarma birimleri haberdar edilecek. Yaşanan bu süreçleri ise araç içerisinde sürücü dışındaki kimse bilemeyecek.

ibb-harekete-gecti-taksiciye-panik-butonu-fuub.webp

YOLCULAR İÇİN DE PANİK BUTONU KONULACAK

İBB tarafından tanıtılan prototipteki yolculara yönelik panik butonu ise henüz uygulamaya alınmadı. Mevcut uygulamanın deneme aşamalarının tamamlanmasının ardından yolculara yönelik panik butonu da taksilere yerleştirilecek. Uygulamanın son aşaması olarak ise taksi içerisine anlık görüntü aktarımı yapan kamera sistemi yerleştirilecek. Böylece İBB'nin güvenlik birimleri tarafından rutin güvenlik denetimleri de devamlı olarak sağlanacak.