Sürpriz Saray Görüşmesinin Ardından Bakan Tunç'tan İlk Açıklama!

Dün gece Sarayda Erdoğan ile görüşen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP Grup Toplantısı öncesi Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına yönelik ''komplo'' iddialarına ilişkin ilk kez konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gece saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Kritik görüşmede Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki kumpas soruşturmasının ele alındığı bildirildi.

Görüşmenin ardından ilk açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi. Tunç, TBMM’de, AKP Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"YARGIYA GÜVENELİM"

Bakan Tunç, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına yönelik ''komplo'' iddialarına ilişkin şunları söyledi:

''Soruşturmalarımız titizlikle yapılıyor. O nedenle yargımıza güvenelim. Cumhuriyet savcılarımız her türlü iddiayı en ince ayrıntısına, detayına kadar inceler, araştırır, soruşturur ve yargının huzuruna getirir. Bu anlamda hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bu konuda yargımıza güvenelim. Tarafsız, bağımsız yargımız sıfatı ne olursa olsun suç işleyen, yanlış yapanın üzerine gidecektir. O nedenle hep beraber soruşturmaların sonuçlarını beklemek lazım. Soruşturmaları takip edelim hep beraber, sonucuna göre hareket ederiz.''