İstanbul’da Feci Kaza: İETT Otobüsü TIR’a Çarptı, Şoför Sıkıştı, 8 Yaralı!

Sultangazi Mescid-i Selam otobüs durağında İETT otobüsü, ilerleyen bir TIR'a arkadan çarptı; kazada bazı yolcular yaralandı.

İstanbul Sultangazi'de sabah saatlerinde yaşanan korkunç kazada, İETT otobüsü park halindeki TIR’a arkadan çarptı. Kaza sonucu otobüs şoförü araç içinde sıkışırken, 7 yolcu daha yaralandı.

Olay, Eski Edirne Asfaltı Mescit i Selam Tramvay Durağı yakınlarında saat 09.00 sıralarında meydana geldi.

79843-2.jpg

Mustafa Siyami idaresindeki 336T Trabzon Mahallesi-Cebeci hattında çalışan İETT otobüsü, yağışlı hava koşullarında kayarak yol kenarına park edilmiş TIR’a şiddetle çarptı.

Kaza anı güvenlik kamerasına yansırken, TIR'ın üzerindeki bir kişinin son anda düşmekten kurtulduğu görüntülendi.

adsiz-tasarim-5.png

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılırken, otobüs şoförü sıkıştığı yerden yaklaşık yarım saat süren kurtarma operasyonuyla çıkarıldı.

79843-4.jpg

Kaza nedeniyle Eski Edirne Asfaltı Edirne Kapı istikametinde bir süre trafiğe kapalı kaldı. İşlerine gitmek zorunda olan vatandaşlar uzun süre yürümek zorunda kaldı.

Kazanın ardından TIR şoförünün usulsüz park ettiği ve bu yüzden kazanın yaşandığı iddia edildi.

79843-5.jpg

Kazanın ardından Ziya Öncel, “Kaza, TIR'ın burada durmasından dolayı oldu. Hava yağışlı olduğu için otobüs kaymış. TIR şoförü buraya usulsüzce park etmiş ve biz uyarılarımıza rağmen bu araçları kaldırtamadık. Şoför arkadaşımızın ayağı kırılmış” ifadelerini kullandı.

Kaynak:DHA