Süleyman Soylu: Çok ciddi bir göç tehdidi ile karşı karşıyayız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı. Soylu, "Günlük 2 bin kişinin kişinin geldiğini düşünürsek çok ciddi bir göç tehdidi ile karşı karşıyayız" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katıldı. Soylu, burada açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin göç sorununa değinen İçişleri Bakanı şöyle konuştu:

"3,5 milyon Afganlı var İran'da. 2 milyonu hareket etmeye hazır, günlük 2 bin kişinin kişinin geldiğini düşünürsek çok ciddi bir göç tehdidi ile karşı karşıyayız"

'Bu kadar yüzsüzlük olabilir'

Soylu, Mali Eylem Görev Gücü (FATF)'nün kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu için Türkiye'yi gri listeye alındığını duyurması ile ilgili de konuştu.

Soylu, "Terörizmin en çok maliyet yüklediği ülke biziz. Terörü finanse eden, güç veren Avrupa'dır. Bu kadar yüzsüzlük olabilir. Bu kadar gerçeklerden aykırı tespitler yapılabilir" dedi.

'Selahattin Demirtaş'ı da çıkarmamızı isteyebilirler'

10 büyükelçinin Osman Kavala hakkındaki açıklamalarına ilişkin de konuşan Soylu şu ifadeleri kullandı:

"10 tane büyükelçi hukuka müdahale eden bir açıklama yapıyor. Ne pervasız, ne edepsiz bir açıklama. Yarın bizden Apo'yu da çıkarmamızı isteyebilirler. Selahattin Demirtaş'ı da çıkarmamızı isteyebilirler"

'Biz Müslüman bir devletiz'

Soylu ayrıca, "LGBT’yi aile yapımızı bozmasın, çocuklarımızı ahlaksızlığa sevk etmesin diye engelledik. Biz Müslüman bir devletiz. Batı bizden ekonomik olarak güçlü, doğru. Ama ahlak olarak güçlü değiller" ifadelerini kullandı.