Süleyman Soylu: Ben dünyanın en kötü adamıyım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "İhtiyaç sahibi 132 bin 50 ailenin evine 1 kilogram kavurma girmesine gönlü razı olmayan, onların bayramda yüzlerinin gülmesini istemeyen bir kişi var; o da İçişleri Bakanı” sözlerine yanıt verdi. Soylu, "Bana yönelik o kadar itham var ki. Ben dünyanın en kötü adamıyım" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Yarın Çok Genç Olacak' projesi kapsamında Ankara'da Gölbaşı Vilayetler Evi’nde 7 bölgeden gençlerle kahvaltıda bir araya geldi. 

Bakan Soylu, programın ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Vakfı’nın Kurban Bayramı için bağış toplanmasına izin verilmemesine yönelik yayınladığı video sorulan Soylu, "Dünyadaki bütün kötülüklerin sahibi benim. Şimdi çok güzel bir etkinlikten çıktık. Ne olursunuz siyasete alet olmayın. Sizden bir istirhamım var; ne olursunuz siyasete alet olmayın. Bir tek söyleyeceğim bu. Siz basın mensubusunuz, siz siyasi parti mensubu değilsiniz. Bir ideolojinin taraftarı değilsiniz. Kendinize ait yapmanız gereken en önemli şeylerden bir tanesi fotoğraf çekmek, olayı ortaya koymaktır. Sadece bu iş için söylemiyorum, siyasete alet olmayın" diye konuştu.

İmamoğlu’nun "İhtiyaç sahibi 132 bin 50 ailenin evine 1 kilogram kavurma girmesine gönlü razı olmayan, onların bayramda yüzlerinin gülmesini istemeyen bir kişi var; o da İçişleri Bakanı” sözleri üzerine kendisine cevap hakkının doğduğu hatırlatılan Soylu, "Bana yönelik o kadar itham var ki. Ben dünyanın en kötü adamıyım" ifadelerini kulandı.