Şule Çet raporunda dikkat çeken kayıp 26 dakika

Şule Çet raporunda dikkat çeken kayıp 26 dakika
Şule Çet davasında HTS raporları dosyaya girdi. Rapora göre sanıklar ve Şule Çet, saat 01.48 ile 02.16 arasında telefon ve internet kullanmadı. Avukat Umur Yıldırım, 'saldırının bu süre zarfında gerçekleştiğini' söyledi.

Ankara’da, üniversite öğrencisi Şule Çet’in, cinsel saldırıya uğradığı iddia edilen plazanın 20’nci katından düşerek ölmesiyle ilgili davada dosyaya giren HTS (telefon görüşme) raporunda, sanıklar ve Şule Çet’in, saat 01.48 ile 02.16 arasında telefon ve internet kullanmadığı belirtildi.

Saat 02.39’da ise sanık Berk Akand’ın tanık Pınar T.’ye ‘çok kötü şeyler oldu’ şeklinde gönderdiği mesaj raporda yer aldı. Şule Çet’in ailesinin avukatı Umur Yıldırım, söz konusu raporun tecavüzü ispatladığını belirtti.

HTS RAPORLARI DOSYADA

Olay gecesi sanıklar ve Şule Çet’e ait HTS raporları dosyaya girdi. Rapora göre Şule Çet, saat 00.19’da ev arkadaşı Lilia Thorine’ye ‘Allahım salmıyor’, saat 00.21’de ise ‘Biliyordum böyle olacağını s…. ya’ şeklinde mesaj attı. Çet, saat 01.47’de ev arkadaşına, ‘bırakmıyor’ mesajını gönderdi. Bu mesajdan sonra ev arkadaşı Çet’i aradı; ama Çet telefonunu açmadı ve mesajlarına cevap vermedi. HTS raporuna göre sanıklar ve Şule Çet, 01.48 ile 02.16 saatleri arasında telefon ve internet kullanmadı.

Sanıklardan Berk Akand ise rapora göre, davanın tanıklarından Pınar T.’yi saat 02.16’da aradı. Berk Akand saat 02.16 ile 02.37 arasında Pınar T. ile yaklaşık 20 dakika konuştu. 02.39’da ise Akand, Pınar T.’ye ‘Çok kötü şeyler oldu, telefonu aç, bana geri dön’ mesajı attı. İkili arasındaki iletişim saat 02.48’e kadar sürdü. Şule Çet ise en son saat 02.45’te ev arkadaşına ‘Of analog’, ‘ağzıma s…. ağzıma, keşke gelmeseydim’ mesajlarını gönderdi.

AVUKAT: 01.48-02.16 ARASINDA TECAVÜZ

Avukat Yıldırım’a göre, tanık Pınar T., mahkemedeki ifadesinde 20 dakikalık konuşmayı açıklayamadı ve saat 01.30 dan sonraki mesajları görmediğini, sabah kalktığında mesajları gördüğünü söyledi. Avukat Yıldırım, bu durumun da saat 01.48 ile 02.16 arasında Şule Çet’e tecavüz edildiğini ve sanık Akand’ın kız arkadaşına attığı, ‘çok kötü şeyler oldu’ şeklindeki mesajın da bu olayı anlatmak için atıldığını ileri sürdü. Yıldırım ayrıca, Berk Akand’ın Çet’in ölümüyle ilgili bir dahli olup olmadığının netlik kazanmadığını, Çet’in sanık Çağatay Aksu tarafından öldürüldüğünün ise temizlik yaparak delilleri yok etmeye çalışması ve kendi hazırlattıkları raporda Çet’in Hyoid kemiğinin ‘dilin tutunduğu kemik’ kırık olmasının ispatladığını iddia etti.

Etiketler :