Şule Çet davasında karar verildi

Şule Çet davasında karar verildi
Şule Çet’in yaşamını yitirmesine ilişkin görülen davada karar verildi.

Üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Şule Çet’in geçen yıl Ankara’da bir plazanın 20'nci katından düşerek şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin devam eden davada bugün kararın verilmesi bekleniyor.

Bir önceki duruşmada mütalaasını açıklayan savcılık, tutuklu sanık Çağatay Aksu'nun "cinayet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli cinsel saldırıdan" ve tutuklu sanık Berk Akand'ın "cinayete yardım, nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından cezalandırılmalarını istedi. Savcı mütalaasında Aksu’nun müebbet hapis cezasının yanı sıra 30 yıl, Akand’ın ise 40 yıl hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Duruşma öncesi BirGün'den Burcu Cansu'ya konuşan Çet Ailesi’nin avukatlarından Onur Tatar, “Biz her iki sanığın cinayeti iştirak halinde işlediğini düşünüyoruz. Mahkeme heyeti de aynı istikamette karar verirse her iki sanık da aynı cezayı alır. Bugün görülecek duruşmada bir sürpriz ile karşılaşabilirizÇağatay Aksu’nun diğer sanık Berk Akand'a yazdığı ve 'Ya beraber çıkarız ya beraber batarız' dediği mektuplarla ilgili sorularımızı sormasını mahkemeden talep edeceğiz. Mektuplar her şeyi itiraf derecesinde açığa çıkarıyor” dedi.

Ağır ceza verilsin

Şule Çet’in ağabeyi Şenol Çet ise sanıkların en ağır şekilde ceza almalarını istediklerini söyledi: “Beklentimiz iki sanığın da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmedilmesi. İyi hal indiriminin sanıklar yönünden işlememesini talep ediyoruz.”
 

10.06 İki salonun da kalabalık olduğu belirtilen duruşmaya Sanık avukatları geldi.  Sanıklar ve mahkeme heyeti henüz gelmedi. 

10.33  Şule Çet ailesinin avukatları, duruşma öncesinde mahkemeye verdiği dilekçede, sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın cinayet, cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından cezalandırılmasını ve hiçbir indirim uygulanmamasını istedi. 

10.35 Mahkeme ve sanıklar geldi. Duruşmanın başlaması bekleniyor.

10.38 Sanık Aksu: #SuleCetİcinAdalet etiketini şikayet ederek; Sosyal medyada halk galyana getirildi. Sahte otopsi raporları ile bizi suçladılar. A4 parçaları, yalan sosyal medya haberleri ile biz tutuklanmak zorunda kaldık. Şule’ye tecavüz etmedim. Cinsel ilişkiye girmedim.

11. 11 Sanık Akand: Hiçbir şey görmedim. Hiçbir şey bilmiyorum. Çağatay’ı bırakın, kendime bile yardım etmedim bu davada. Eğer yardım ettiysem kafama sıkmış olurdum.

11.09 Sanık Aksu:Vicdanınıza sığınıyorum. Beraat istiyorum.

11.03 Sanık Aksu: Bizi cinayet büroda 3 saat dövdüler. Ters sorguda. Elinizi vicdanınıza koyun bana küfür etmeyin. Ben suçsuzum. Şule’de benim DNAm yok. İsterseniz yalan makinası getirin.Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim. Ben suçsuzum.

11.01 Sanık Aksu: Cinsel ilişkide psa’ nın bir kriter olmadığı, uzun yıllar vücutta kaldığı, zaten kadınların vücudunda bulunan bir hormon olduğu bilirkişi raporlarında yazıyor. Tecavüz değil belki ilişki olabilir dediler ama benim spermim bulunmadı.

10.56 Sanık Aksu: Neden tutuklandığımı ve neden yargılandığımı bilmiyorum. Sinir krizleri geçiriyorum. Şule’ye dokunmadım. Suçluysam beni asın. istediğiniz yerde asın beni. Şule’nin neden intihar ettiğini bilmiyorum. 

11.22 Sanık avukatı: Şule zorla tutuluyorsa, defalarca çıkış kapısından geçmiş. Neden gitmedi. Olay yerinde darp yok. Tecavüz yok. DNA yok. Hiçbir şey yok. Oratada delil yok. 

11.29 Sanık avukatı: Maktül Şule boyuna göre yapılı hiç direnmemiş. İddia edilen boğuşma. Neden sanıkların üzerinde yok?Çağatay’a ait bir tane DNA yok.Şule neden direnmedi? Şule tecavüze karşı mücadele etmemiş. Öldürülmeye karşı mücadele etmemiş. Çağatay’ın suç işlediğine inanmıyorum. Çağatay’ın suç işlemediğinden dolayı beraatini ve tahliyesini talep ediyorum.Ortada delil yok. Delilerler de karartılmadı.

11:50 Sanık avukatı: Kamuoyu baskısıyla Şule Çet davası çarpıldı. Sosyal medyada Cadı avcıları yüzünden buradayız.

Şule Çet davasında karar verildi

Şule Çet'in ölümüne ilişkin sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın "cinayet", "nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından yargılandığı davanın altıncı celsesinde karar çıktı. Mahkeme heyeti, sanık Çağatay Aksu’nun müebbet ve 12 yıl 6 ay hapsine, sanık Berk Akand’ın ise 18 yıl 9 ay hapsine hükmetti.

Baba Çet: Başka analar babalar yaşamasın

Kararın açıklanmasının ardından adliyenin önünde kararı değerlendiren Şule Çet'in babası İsmail Çet, "Acımız bitmedi ama ceza aldıkları için devlete ve hükümetimize ve yanımızda olanlara teşekkür ederim. Ben bir baba olarak kız evladımı kaybettim. Başka ana babaların bu acıyı çekmesini istemiyorum. Yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Çet ailesinin avukatı kararı değerlendirdi

Avukat Umut Yıldırım: Adaletin tecellisi için bu kamuoyu baskısı oldu. Sanıkların istediği dosyanın kamuoyundan saklanmasıydı. Nitekim mahkeme bugün bir karar verdi. Ne kadar haklı olduğumuzu cinayetin ise ne kadar vahşice olduğunu ortaya koydu. 

Etiketler :