Starbucks artık ücretsiz olacağını duyurdu

Starbucks artık ücretsiz olacağını duyurdu
Starbuck yeni CEO’su Brian Niccol'un liderliğinde yeni bir karara imza attı. Şimdiye kadar alternatif süt tercihleri için (soya, badem, yulaf gibi) ekstra ücret alan marka bundan sonra bu sütler için ekstra bir ödeme almayacak.

Starbucks’ın yeni aldığı karara göre artık tüm sütlü içecekler aynı fiyat üzerinden satılacak. Starbuck Türkiye’nin sosyal medya hesabından duyurulan bu haber, markanın müşteri deneyimini iyileştirmek için attığı adımlardan biri olarak öne çıkıyor.

Starbucks yeni CEO’su Brian Niccol'un liderliğinde, müşteri deneyimini iyileştirmek, memnuniyeti artırmak ve sürdürülebilirlik hedefleri için önemli kararlar alıyor. Marka, müşteri deneyimini iyileştirmek adına; bitkisel süt alternatiflerinin ücretsiz sunulması, menüdeki karmaşayı azaltmak için yapılan çalışmalar, bardaklar tekrar isim yazma uygulaması, fiyat artışlarının durdurulması gibi değişiklikler yapıyor. Yapılan değişiklikler Türkiye’de de uygulamaya konuldu.

2024-10-22t201049z-1-lynxmpek9l0r2-rtroptp-3-starbucks-ceo.jpg

ZAM GELMİŞTİ

Starbucks, 2025’in ilk günlerinde Türkiye'deki ürün fiyatlarında önemli bir artışa gitme kararı alarak, zam oranlarında yüzde 36’ya kadar çıktı. Yeni zamlar, kahve severler arasında büyük yankı uyandırmıştı.

Yapılan zamdan sonra fiyatlar şu şekilde güncellendi:

Küçük boy filtre kahve fiyatı 70 TL’den 95 TL’ye, orta boy filtre kahve fiyatı ise 80 TL’den 105 TL’ye yükseldi. Büyük boy filtre kahve ise 90 TL’den 115 TL’ye çıktı. Americano fiyatları da küçük boyda 75 TL’den 102 TL’ye, orta boyda 85 TL’den 114 TL’ye ve büyük boyda ise 95 TL’den 126 TL’ye yükseldi.

Markanın en çok sevilen ürünlerinden olan Pistachio Latte ve Iced Pistachio Latte fiyatları da dikkat çekti. Bu ürünlerin yeni fiyatları sırasıyla, küçük boy 160 TL, orta boy 170 TL ve büyük boy 180 TL olarak güncellendi. Diğer yeni ürünler arasında yer alan Pistachio Creme Frappuccino ise küçük boyda 165 TL, orta boyda 175 TL ve büyük boyda 185 TL olarak belirlendi.

Kaynak:Sözcü