Sözüm Var programı yerine RTÜK belgeseli

Sözüm Var programı yerine RTÜK belgeseli
Şirin Payzın, Levent Gültekin ve Murat Sabuncu’nun Sözüm Var programı 1 Temmuz tarihine kadar yayında olamayacak.

RTÜK’ün Sözüm Var programına verdiği 5 kez yayın durdurma ve en üst sınırdan para cezası Halk TV avukatlarının başvurusu üzerine idare mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.

RTÜK’ün itirazı üzerine mahkeme yürütmeyi durdurma kararını kaldırıldı. Sözüm Var programı 1 Temmuz Çarşamba akşamı tekrar Halk TV ekranında olacak.

Sözüm Var programcılarından tepkiler

Halk TV'de yayımlanan Sözüm Var'ın programcıları, RTÜK'ün uygulamasına tepki gösterdi. Twitter üzerinden açıklama yapan programcılar, cezanın aslında seyircilere verildiğini belirtti.

Şirin Payzın, tepkisini bir videoyla dile getirdi. Payzın şöyle konuştu:

"Maalesef bu akşam sizlerle beraber olamayacağız. Çünkü Levent Gültekin ve Murat Sabuncu ile beraber hazırlayıp sunduğum 'Sözüm Var' programına hatırlayacaksınız, RTÜK 5 program durdurma cezası verdi. Sonrasında biz hakkımızı hukuk ile arama yoluna gittik ancak başarılı olamadık. Bu akşamdan itibaren önümüzdeki 3 hafta programımız yayınlanmayacak.

Bu ceza biz gazetecilere verilmedi. Aslında siz seyircilerimize verildi

Sizlerin haber alma hakkına ve farklı isimleri, sesleri dinleme hakkınıza verilmiş bir ceza. Bunu kınıyoruz, reddediyoruz. CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu ile yaptığımız röportajda biz sorduk, o da muhalif bir siyasetçi olarak cevaplarını verdi. Ne biz ima yoluyla darbe konusunda laf ettik ne de kendisi etti. İma yoluyla bize suç atfedilmesini ve köşeye sıkıştırılmamızı kesinlikle reddediyoruz. Biz evrensel standartlarda gazetecilik yapıyoruz. Her soruyu sorabileceğimiz bir gazeteciliğe inanıyoruz. Türkiye'nin demokratik, laik bir hukuk devleti olması gerektiğine inanıyoruz. Ve gazeteciliğimiz de bununla çerçevelidir. Programımızda herkesi ağırlamaya hazırız. İma suçlamalarını kabul etmiyor, reddediyoruz."

Levent Gültekin ise, "haksız ve hukuksuz" olarak belirttiği cezanın kesinleştiğini duyurdu.

Gültekin şu ifadeleri kullandı:

Dostlarım, Romalılar,

Sansür kurulu RTÜK’ün haksız, hukuksuz kestiği ceza kesinleştiği için Halk TV’de yayınlanan Sözüm Var programımız bir ay boyunca yayınlanmayacak, bir aksilik olmazsa Temmuz’un ilk haftası görüşmek üzere.

Etiketler :