Soylu'dan İBB soruşturmasına ilk yorum

Soylu'dan İBB soruşturmasına ilk yorum
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sözcü yazarı Saygı Öztürk’ün, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı uygulanması ile İBB’ye yönelik "terör" soruşturmasına yönelik yazısına yanıt verdi. Soylu, Öztürk'ü "Ateş bacayı sarmış" ifadeleriyle hedef aldı.

Saygı Öztürk, “İmamoğlu’ndan önce onlara sorulmalı” başlıklı yazısında, İmamoğlu’nun ‘önünün kesilmek istendiğini ve iki koldan kuşatıldığını’ yazdı. İBB’ye yönelik ‘terör’ soruşturmasına tepki gösteren Öztürk, iddia edildiği gibi İBB’ye ‘terör’ iltisaklı kişiler alındıysa bunun sorumlusunun İBB değil, o ilin valisi ve bizzat İçişleri Bakanlığı olduğunu yazdı.

‘Ateş bacayı sarmış’

Öztürk'ün soruşturmaya yönelik eleştirilerine yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "HDPKK'nın referansı ile CHP'li belediyelere ve şirketlerine doldurulan terör örgütlerinde faaliyet gösterenlere, irtibatlı ve iltisaklı olanlara yönelik müfettiş soruşturmalarının sonuçları ortaya çıkınca Saygı Öztürk'e ateş bacayı sarmış, aklınca aklama operasyonuna başlamış" ifadelerini kullandı.
Soylu, sosyal medya hesabından verdiği yanıtta, 11 maddeye yer vererek işe alımların nasıl gerçekleştiğine dair iddialarda bulundu.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :