Soylu, Şentop'a 10 bin dolar alan siyasetçiyi söyledi... ama bize söylemedi

Soylu, Şentop'a 10 bin dolar alan siyasetçiyi söyledi... ama bize söylemedi
Meclis Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya geldi. Soylu'nun çete lideri Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar alan siyasetçinin kim olduğunu Şentop'a söylediği öğrenildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Başkanlığı makamında bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

İçişleri Bakanı Soylu, çete lideri Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar alan bir siyasetçi olduğunu söylemişti.
Şentop bu siyasetçinin kim olduğunu Soylu'ya 27 Mayıs'ta gönderdiği bir mektupla sormuştu. Görüşme bu yaşananlardan üç hafta sonra gerçekleşti.

NTV'nin haberine göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun görüşmede bu ismi TBMM Başkanı Şentop'a söylediği öğrenildi. 

'10 bin dolar alan siyasetçi kim?' tartışması 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında “Sedat Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var” açıklamasında bulunmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bu kara gölgeyi kaldırmak zorundadır. Şentop bu 10 bin dolar konusuna sessiz kalamaz. Sessiz kalıyorsa 'Acaba o da mı alıyor' diye sorulur" demişti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da "Kılıçdaroğlu beni hedef alan iftirada bulundu. Bunu açıklayacak kişi ben değilim muhatabıdır" yanıtı vermişti. Şentop, ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklaması için mektup yazmıştı.

Mektupta, “Hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı’na gönderilmesi” istenmişti.

Belgeleri verdi mi? 

Görüşmede Soylu'nun Şentop'un mektubuna yanıtı 'elden' verip vermediği, 10 bin dolar alan siyasetçinin ismini Meclis Başkanı Şentop ile paylaşıp paylaşmadığı konusunda açıklama yapılmadı.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in bir siyasetçiye aylık 10 bin dolar rüşvet verdiğini söylemiş ancak ismi açıklamamıştı. Muhalefetten gelen tepkilerin ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, iddiayı Soylu'ya sormuştu. 27 Mayıs'ta Soylu'ya gönderdiği yazıda, tüm bilgi ve belgelerin Meclis Başkanlığı'na gönderilmesini istemişti.