Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Kardeşim bu milletten ne istiyorsun sen?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a, "Millet aç ve perişan biz bunları söylediğimiz zaman, "Siz doyurun" diyor. Bizim doyurmamız için senin oradan ayrılman lazım." diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de gerçekleşen partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. 

Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu kürsüye davet ederken Adalet Yürüyüşü'nün 4. yılını hatırlattı ve "Bu topraklarda iki Kemal yürüdü" dedi. Kılıçdaroğlu kürsüye çıkmadan önce CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Kayışoğlu'nun seslendirdiği "Geliyoruz zincirleri kıra kıra" eseri ile hazırlanan özel video izletildi. 

Kılıçdaroğlu kürsüye, "Hak, hukuk, adalet" sloganları ile çıktı. 

Kılıçdaroğlu'nun satırbaşları ise şöyle:

Yürüyüşü düşünürken hep duygulanırım. Nasıl yürüdüm ben? Demek ki adalet duygusu bu kadar güçlü bu millette. Bizler beraber yürüdük, 83 milyon adına yürüdük. Kainat adına yürüdük aslında. Çocuklarımız daha güzel bir ülkede yaşasın diye yürüdük. Bu toplum adalete susadı. Adalet istiyoruz. 

Bir ülkenin hapishaneleri tıka basa doluysa, 10 kişilik koğuşlarda 25-30 kişi kalıyorsa bir sıkıntı var demektir. Eğer devleti yönetenler adaletten uzaklaşmışsa bu ülkede bir sorun var demektir. 

'Doğanın da adaleti var'

Ergene de su içilecek diyorlar. İçin beyler. Hiçbir canlının yaşamadığı su parça haline geldi. Doğanın adaleti yok mu? Bugün konumuz adalet. Doğanın da bir adaleti var. Eskiden Ergene'de balıklar vardı. Kuşlar gelip su içerdi. İnsanlar, çocuklar yüzerdi. Ne oldu da bu hale geldi? 

Hak, hukuk, adalet dedik. Bunu sağlayacak olan toplumun vicdanıdır. Adalet demek, haksızlığa karşı isyan etmektir. "Bu yanlıştır" demektir. Haksızlık karşısında susmamaktır. 

Eğer bir ülkede adalet varsa insanlar düşüncelerini özgürce açıklarlar. Kimse düşünceleri nedeniyle hapishaneye atılmaz, farklı düşündü diye üniversiteden atılmaz. Hz. Ali, "Devletin dini adalettir" diyor. 

'Suyu kurtarmak için neden kurmadınız?'

2002'de Ergene Nehri'ndeki kirlilik için Araştırma Komisyonu kuruldu. CHP milletvekilleri önerge verdiler, AK Parti milletvekilleri katıldı. 2003'de rapor bitti ve gereği yapılsın denildi. 2021 yılındayız, 2003'te bu kadar kirli değildi şimdi daha kirli. 

Trakya Su Kanalizasyon ve Katı Atık Genel Müdürlüğü kurulsun deniliyor 2003'de. Kurulmadı. Hangi gerekçe ile kurulmadı. Her yere para buluyorsunuz, şatafata para buluyorsunuz. Bir eliniz yağda bir elini balda. Suyu kurtarmak için neden kurmadınız? Doğaya yapılan en büyük adaletsizlik. Bu suda yüzen balıkların, bu sudan içen kuşların, etrafındaki çayır çimenin hakkı var. Nerede peki bunlar? 

Marmara'da önce toplu balık ölümleri oldu. İki gün sonra unuttuk gitti. Marmara kırmızıya arkasından yeşile döndü. Arkasından Marmara'yı deniz anaları bastı. Marmara Denizi'nde 124 tür balık vardı ticari anlamda. Çoğu bitti, kalmadı. Marmara Denizi'ni bir çökertme havuzu gibi kullandılar, bütün kirlilikler buraya aktı. 

Gelecek nesillere güzel bir Türkiye, güzel bir dünya bırakmak zorundayız biz. Bu topraklarda ve şanlı bayrağımızın altında yaşıyorsak çocuklarımız güzel bir doğada yaşamalı. Onların da doğayı, kuşu görme hakkı var. Canlılarla içli, dışlı olma hakları var. Sadece kitaplarda fotoğraflarını görmemeliler. Doğa haklarını korumak adaleti korumaktır. Kentlere ihanet edildi. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapan İstanbul'a ihanet edildi.

Didim Belediye Başkanına saldırı

Şimdi mücadele ediyoruz daha çok yeşil alan nasıl yaparız diye. Önlerine engeller çıkartılıyor. Dün, Didim Belediye Başkanımıza 5 kişi sopalar ile saldırdı. Didim'de yapılan iki tane kule var. Didim'e ihanet edilmesin istiyor bizim başkanımız, yasa dışı yapılanları yıkacağım diyor. Yandaşın gazetesi Sabah, önce belediye başkanımıza iftira attılar. Sen gazetecisin. "Didim Belediye Başkanı tutuklandı" diye manşet attılar. Öyle bir şey yok ama savcıyı tahrik ediyorlar tutuklasın diye. 

Belediye başkanımız direndi ve ben bunları yıkayacağım dedi. Yıkım ihalesi açtılar kimse korkudan giremedi sonra bir cesur buldular. Dün akşam saldırıya uğradı. Sağlığı yerinde, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Mücadelesini Didimliler için yapsın. 

'Feriştahınız gelse bize geri adım attırmaz'

Üzerimize mafyaları ile çeteleri ile yer altı dünyasının beslemeleri ile gelebilirler. Sanıyorlar ki CHP'lilere geri adım attırırız. Siz CHP'yi bilmiyor musunuz? Kuvâ-yi Milliye'nin ruhunun bu topraklarda olduğunu bilmiyor musunuz? Sizin feriştahınız gelse bize geri adım attırmaz. Kimsiniz siz? Birilerinden para alıyorsunuz, saldırıyorsunuz sonra. Para ile tutulan adamlarda insanlık yoktur. 

'Sizin adalet anlayışınız, vicdanınız bunu kabul ediyor mu?'

O kadar açlar ki. Hırsız olan açı doyurmak mümkün değildir. Milyonlar işsizken, milyonlar asgari ücretle çalışırken, saray beslemeleri 4-5 yerden maaş alıyorlarsa ben AK Partiye oy veren kardeşlerime seslenmek isterim. Sizin adalet anlayışınız, vicdanınız bunu kabul ediyor mu? Ya yolsuzlukların ortağı olacaksın sandığa gidince ya da adaletten yana olacaksın. Sakın ola ki kul hakkı yiyen hiç kimse CHP'ye oy vermesin. Haram oya ihtiyacımız yok. 

'Milli iradeye ihanet ettiler'

Milli İradeye ihanet ettiler. Eskiden Cumhurbaşkanı bir yere gittikten sonra TBMM Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Cumhurbaşkanını temsil ederdi. Şimdi atama ile gelen biri temsil ediyor. Bu, Milli İradeye ihanettir. Ne oldu bu noktaya gelindi? Ne oldu, TBMM Başkanı Türkiye'yi temsil etmekten alıkonuldu? Kibirli davranmayı devlet politikası haline getirdiler 19 yılda. Kibre bakın. 600 milletvekilinin kabul ettiği yasaları ben uygulamıyorum diyor. Adaletin tükendiğini görüyoruz. 

'Şeytanın aklına gelmeyecek yolsuzlukları hayata geçiriyorlar'

Devlette liyakatı bozduğunuz andan itibaren bürokrasiyi yapacağınız yolsuzluklara göz yuman hale getirirsiniz. Devletin tepe noktasındaki kişiler yolsuzluk konusunda bürokrasiyi yönlendirip bürokrasiyi gerçekleştirirlerse bu adalet midir? Vicdan, ahlak bunu kabul eder mi? Nerede bu adalet? Nasıl ulaşacağız adalete? Adaletsizliğin daniskasını yazıyorlar, yolsuzluğun daniskasını yazıyorlar. Şeytanın aklına gelmeyecek yolsuzlukları hayata geçiriyorlar. 

Bir kişi düşünün karısı Cumhurbaşkanı başdanışmanı. Arkeolog ama Merkez Bankası banka meclis üyeliğine seçiliyor. Ne işi var arkeologun orada? Kazı mı yapacak, 128 milyar doları mı arayacak orada? 

Rüşvet alan bir kişi nasıl olur da Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil edecek bir makama atanır? Nerede var böyle bir adalet? Haramzadeler, devleti ele geçirmişse, devleti soyulacak bir organ gibi görüyorlarsa bayrak ve vatanın hiç önemi yoktur. Ülkücü kardeşim, MHP'ye, AK Parti'ye oy veren kardeşim, rüşvetçinin büyükelçi tayin edildiği bir devlet göster bana? Tek örneği var, Türkiye Cumhuriyeti. 

'Bu mudur adalet?'

128 Milyar Dolar gitti. Nereye gitti diyoruz bu soru sorulur mu diyor. Ne soracağız? Nereye gitti bu para bilmiyoruz. Kaça satıldı onu da bilmiyoruz. Araştıralım, soralım diyoruz. Reddediyor. Bu mudur adalet? 

Sizin hakkınızı savunmak bizim görevimiz. Adı üstünde milletin vekili. Milletvekili soru soramıyor. 128 milyar dolar acaba nereye gitmiştir diye Merkez Bankası başkanı bir araştırayım dedi pat görevden aldılar. 

'Hırsızlık değildir de bu nedir?'

Şehit ve gaziler için yardım kampanyaları başlatıldı. Gayet güzel. Şehitlere ve gazilere verilecek paranın üstüne çöktüler. AK Partiye oy veren, MHP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Şehitlerin ve gazilerin parasına çöken bir devlet adaletli olur mu? Hırsızlık değildir de bu nedir? 

Man Adası 

Hepimiz vergi veririz. Devleti yönetenlerin de vergi vermesi lazım. Devleti yönetenlerin vergi kaçırma gibi bir hakları yoktur. Man Adası'nda Erdoğan'ın ailesi dünyanın parasını kazandılar. Niye Man Adası'nda 1 Sterlinlik şirket kuruyorlar. Çünkü oradan gelecek paralarda vergi 0. Ekmek alırken vergi veriyor vatandaş sen Man Adası'ndan para getirirken vergi vermiyorsun. 

Devleti yönetenler ve ailesi Man Adası'nda milyon dolarları getirirler bir kuruş vergi vermezler. Devlete vergi vermemek için dümen çevirmek ne zamandır adalet oldu? 

'Ne kadar çok millete küfür, o kadar fazla ihale'

Beşli çeteden birisi milletin anasına küfretmişti. Adam küfrettikçe aldığı ihale arttı. Ne kadar çok millete küfür, o kadar fazla ihale. Bu mudur adalet? Ananıza, babanıza küfür edecekler devletin bütün imkanlarını vereceksiniz onlara. Bu mudur adalet? Bu haramzadelerin ne kadar vergi verdikleri belli değil. Ayrıca bu haramzadelere dolar üzerinden garanti veriliyor. Geleceğini garanti altına alıyorsunuz. Türkiye'de kazandıkları dolarları yurtdışına götürüyorlar. Biz bunlar için mi yürüdük? 

'Sizin inancınız buna evet diyor mu?'

Savunma Sanayii müşteşarı, Bodrum'da tatil yapıyor. Bodrum'da yaptığı tatilin masrafını kim karşılıyor? O otel el değiştirdi. Otele tankla geldiler. Mafyanın emrinde bir tank düşünebiliyor musunuz? Bu mudur adalet? Bir otele tank girecek, sahibini tehdit edecek ve otele çökecekler. Bu beyefendi de o otelde kalacak. AK Partili ve MHP'li kardeşlerime sesleniyorum. Sizin inancınız buna evet diyor mu? 

Bunlar o kadar ileri gittiler ki yerel seçimlerde. Hiç utanmadan, sıkılmadan sakın ha CHP'ye oy vermeyin, CHP'li belediyeler gelirse yardımlar kesilir dediler. Mansur Yavaş Ankara'yı kazanırsa, su faturalarını bölücü terör örgütünün mensupları yazacak diye iftira attılar. Bunlarda ahlak var mı? Yalancıdan devlet yöneticisi olur mu? Böyle bir siyasetçiden ülkeye hayır gelir mi?

İstanbul seçimlerini iptal ettiler biliyorsunuz. Aynı zarfın içinde 4 tane oy pusulası var. Birisi sahte, diğerleri doğru.. Sahtekarlığa bak ya, insanın biraz yüzü olur. Merak ediyorum bunların yüzündeki derinin kalınlığı ne kadar? Bu kadar adaletsizliği YSK aracılığıyla yaptılar. Saray'ın uşaklığını yapan hakim olmaz. Sanıyorlar ki tazminat davası açtık Kılıçdaroğlu korkacak konuşmayacak. Sizden kim korkar? 

'Kardeşim bu milletten ne istiyorsun sen?'

Dış politikamız onurlu bir tablo sergilerdi. Rüşvetçiden büyükelçi atayınca... Her şey bir kişiye bağlı. Dış politikayı, tarımı biliyorsun anladık. Cerrahsın, kadının giyimine müdahale ediyorsun onu da anladık. Kardeşim bu milletten ne istiyorsun sen? Türkiye'nin çıkarlarını asla savunamıyor. 

Öyle bir rezalet yaşattılar ki dış politikada Türkiye'nin itibarını yer ile yeksan ettiler. İçeride aslan, kaplan kesiliyor kükrüyor. Biz yeniden Yurtta Barış Dünyada Barış politikasına döneceğiz. Bölgemize barışı, huzuru getireceğiz. 

'19 yılda nereye geldik?'

19 yıldır devleti tek başlarına yönetiyorlar. 10 milyonu aşkın işsizimiz var. Normalde herkesin iş sahibi olması gerekirken, üretime dönük yatırım yapmayacaksın 10 milyona yakın işsiz var. 19 yılın sonunda aylık geliri asgari ücretin 3'te 1'inden az olan kişi sayısı 7 milyon 769 bin 346 kişi. 

Pandemi döneminde esnafa, çiftçiye 10 milyar, sadece beşli çeteye 21 milyar hibe verdiler. 

'Bu siyasetçiyi, bu ahlaksız, edepsiz adamı merak etmiyor musunuz?'

Bir ülkenin içişleri bakanı çıkıyor, "Bir siyasetçiye ayda 10 bin dolar rüşvet gittiğini biliyorum" diyor. Bütün CHP milletvekilleri bir dilekçe verdik. Kim bu siyasetçi diye. 27 Mayıs 2021'de İçişleri Bakanı'na TBMM Başkanı yazı yazdı. Aradan 15 günden fazla zaman geçti tık yok. AK Partili ve MHP'li kardeşlerime seslenmek isterim bu siyasetçiyi, bu ahlaksız, edepsiz adamı merak etmiyor musunuz? Rüşveti alan, rüşveti veren belli. Elçiyim ben diyor. Kimin elçisisin sen? Kim o? 

'Erdoğan rüşveti alanı çok iyi biliyor'

İçişleri Bakanı rüşvet var diyorsa bunu ortaya çıkarmak devletin namusudur ya. Devletin namusunu yer ile yeksan ettiniz. Erdoğan niye sormuyor? Atadığın adama sor. Erdoğan rüşveti alanı çok iyi biliyor. Eğer onu ortaya çıkarıp görevine son vermezse rüşvet çarkının bir parçasıdır. 

'Bizim doyurmamız için senin oradan ayrılman lazım'

Açıklamayı yapan suç örgütü lideri değil ki İçişleri Bakanı. İçişleri Bakanı da suç örgütlerinden birisi diyorsa mesele yok o zaman. Bütün bu pislikler oluyor, devletin gelirleri talan ediliyor. Millet aç ve perişan biz bunları söylediğimiz zaman, "Siz doyurun" diyor. Bizim doyurmamız için senin oradan ayrılman lazım. Zaten seni doyurmak bir sorun. Seni ve beslemelerini doyuramıyoruz, doymuyorsunuz. 

Allahın izni ile iktidar olduğumuz zaman bu ülkede ampul sönecek, patlayacak güneş doğacak millet rahat edecek. 

Soma Davası'nda yargıya müdahale

301 madenci hayatını kaybetti. Bugün davaları yeniden görüşülüyor. Verilen kararı kabul etmedi iktidar ve yargıtaya müdahale ettiler. Yerine 3 tane yeni hakim tayin ettiler. Eski verdikleri kararın tersini verdiler. 301 madencinin kanı yerdedir. Bu mudur adalet? 

 

Etiketler :