Soyer: 'Altta kalanın canı çıksın’ düzenini geride bırakacağız

Soyer: 'Altta kalanın canı çıksın’ düzenini geride bırakacağız
İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer, Karabağlar ilçesindeki Orhan Kemal İlkokulu Temel Atma Töreni’nde, “İzmir’de ortaya koymak istediğimiz bu şehircilik anlayışında temel hedeflerimizden biri, kıyı ilçelerle çeperlerdeki mahalleler arasındaki uçurumu ortadan kaldırmak. Her İzmirlinin hak ettiği, insan onuruna yaraşır, güvenli bir kent yaşamını tüm mahallelerimize sağlamak" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karabağlar’da yapacağı Orhan Kemal İlkokulu için bugün temel atma töreni düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve milletvekillerinin de katıldığı törende yurttaşlara seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Burada Abdi İpekçi Mahallemizde 60 yıldır hiç okul olmadığını, çocukların yolu olmayan bir araziden yürüyerek okula büyük zorluklarla gittiklerini tespit etmiştik" dedi.

Soyer, şöyle konuştu:

"Göreve başladıktan 6 ay sonra, özellikle yoksul vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelerde kronik sorunları hızlıca çözüme kavuşturmak için bir ekip oluşturduk. ‘Acil Çözüm Ekibi’ olarak adlandırdığımız bu çok özel yapı, belediyemizin pek çok biriminden farklı uzmanlıkların bir araya gelmesiyle oluşuyor.

Acil Çözüm Ekibi bünyesinde yaptığımız çalışmalar bize gösterdi ki her mahallenin sorunları birbirinden farklı. Örneğin Buca’da, bazı mahallelerimizde yeşil alan talebi öne çıkmıştı. Harekete geçtik ve orada Fırat Fidanlığı Yaşayan Parkı çalışmalarını başlattık. Fırat Fidanlığı Yaşayan Parkı çalışmalarını 2023 baharında tamamladığımızda, sosyal donatıları, doğal yaşama elverişli yapısı ve çağdaş şehircilik anlayışıyla uyumlu bir rekreasyon alanını İzmir’e kazandırmış ve Bucalılara nefes aldırmış olacağız. İnsanlarımızın göz göre göre yoksulluğa itildiği, ‘altta kalanın canı çıksın’ düzenini geride bırakacağız."

Kaynak:ANKA

Etiketler :