Sosyal Medya Fenomeni Kıvanç Talu ve Eşi Yakalandı | Son Dakika

Son dakika haberine göre yurtdışına kaçan sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi yakalandı! Gürcistan'dan Türkiye'ye giren çift, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı.150 milyon liralık vurgun yaptıkları iddialarını kabul etmeyen şüphelilerin "Biz onlardan borç para aldık. Asıl onlar tefeciliktefecilik yaptılar. Asıl suçlu onlar" dedikleri belirtildi.

Dolandırıcılık iddiasıyla gündeme gelen ve haklarında soruşturma başlatılan sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve reklamcı eşi Beril Talu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı.

'Var Böyle Tipler' kanalıyla bilinen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'nun yaklaşık 150 milyonluk vurgun yapıp yurt dışına kaçtığı iddia edilmişti.

kivanc-beril-talu.jpg

Polis Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'yu gözaltına aldı.

kivanc-talu-beril-talu1.jpeg

ASIL SUÇLU ONLAR!

Adliyeye sevk edilen çiftin haklarındaki iddiaları reddettiği öğrenildi. Çitfin verdiği ilk ifade de ortaya çıktı. 150 milyon liralık vurgun yaptıkları iddialarını kabul etmeyen şüphelilerin "Biz onlardan borç para aldık. Asıl onlar tefecilik yaptılar. Asıl suçlu onlar" dedikleri belirtildi.

Çiftin dün öğle saatlerinde yurt dışından Türkiye'ye giriş yaptığı ve daha sonra gözaltına alındıkları kaydedildi. Çiftin Gürcistan'dan geldiği öğrenildi.

'PASAPORT POLİSİ FARKETTİ'

Gazeteci Emrullah Erdinç şu paylaşımda bulundu: "Talu çifti Gürcistan’dan Türkiye’ye giriş yaparken pasaport kontrolündeki bir polis sayesinde yakalandılar. Haklarında yakalama kararı sistemde bulunmayan çifti, İstanbul’a giriş yaptıkları sırada bir polis, haberlerden dolayı tanıdı ve hemen savcı ile konuştu. Çift hakkında gözaltı kararı polisin duyarlılığı ile verilmiş oldu."

TUTUKLANMALARI İSTENDİ

Savcılıkça ifadesi alınan Talu çifti "Tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında; kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında dolandırıcılık" suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Sosyal medyada “Var Böyle Tipler” hesabıyla tanınan Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'nun reklam kampanyası yapacakları bahanesiyle yakın çevrelerini 100 milyon lira dolandırdığı iddia edilmişti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine çift hakkında soruşturma başlatmıştı.

Çiftin yurtdışına kaçtıkları belirtilmişti.

Etiketler :