Son İstanbul seçim anketi! Fark açılıyor...

Son İstanbul seçim anketi! Fark açılıyor...
MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, İstanbul'da 15 ila 20 Mayıs tarihleri arasında, 11 bin kişiyle yaptıkları anket sonuçlarını açıkladı.

MAK Danışmanlık 31 Mart seçimleri sonrası İstanbulseçim sonuçları algısı ve 23 Haziran seçimlerine yönelik anket çalışmasını sonuçlandırdı.

15 ila 20 Mayıs 2019 tarihleri arasında İstanbul'da uygulanan ankette, 11 bin kişiyle yüzyüze görüşüldü. Araştırmada 120 saha elemanı, 4 süpervizör, 1 yönetmen çalıştı.

İSTANBUL'da yaşamaktan memnun musunuz?

Memnumum: %34
Çok memnunum: %21
Memnun değilim: %19
Hiç memnun değilim: %11
Cevap yok: %15

İstanbul 'da yaşayan her 2 kişiden 1 i memnuniyet ifade etmektedir. Memnuniyetsizlik ifade edenler; ağırlıklı işsizlik sorunu olan kişiler, dışarıdan okumak yada çalışmak için gelenler arasında sorun yaşayanlar olarak değerlendirildi.

Ülkemizin en büyük hatta dünyanın en büyük şehirleri arasındaki istanbul içinde yaşayanlara sunduğu imkanlar kadar sorunları da olan bir şehir. Zira dışarıdan göç ile bu şehre gelenler yanlarında sorunlarını da getiriyorlar. Bu noktada mahalli idarenin çok ciddi misyon yüklenmesi gerekiyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sosyal belediyecilikte eksik kaldığı yerler tespit edilerek memnuniyetsiz kitlenin sorunlarına yoğunlaşmak gerekecektir. 

İŞTE DİĞER ANKET SORULARI

a1-001.jpga2.jpga3.jpga4.jpg

a5.jpga6.jpga7.jpg

 

İlgili Haberler