Son dakika: YÖK Başkanı'ndan son dakika hibrit eğitim açıklaması

Son dakika: YÖK Başkanı'ndan son dakika hibrit eğitim açıklaması
Son dakika haberi; YÖK Başkanı: Nisan ayında hibrit eğitime geçilecek. YÖK Başkanı Erol Özvar, alınan uzaktan eğitim kararının sürdüğünü bildirdi. Özvar, Nisan ayı başında yeniden değerlendirme yapılacağını, 20 Şubat itibariyle yüz yüze eğitime başlanabileceğini açıkladı.

Son dakika haberi YÖK Başkanı Özvar'dan üniversiteler ile ilgili açıklama

YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversiteler ile ilgili son dakika açıklamada bulunuyor. Özvar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye'deki örgün öğrencilerin toplam yüzde 15'i ya bölgede ikamet etmekte ya da bu bölgede eğitim almaktadır. Öğrencilerimiz ve personelimiz arasında maalesef kayıplarımız bulunmaktadır.

Neredeyse bütün üniversitelerimiz depremden etkilenmiş paydaşlarıyla doludur. Kampüslerimiz barınma ve ikamet anlamında önemli bir rol almıştır. Tıp ve mühendislik fakültelerinden gönüllü elemanların halen bölgedeki çalışmalarını da izliyoruz.

Bundan sonraki süreçte üniversitelerimize çok kritik roller düşmektedir. İllerin tekrar kalkınmasında üniversitelerimizin kuşkusuz önemli rolleri olacaktır.

2022-2023 bahar döneminin uzaktan eğitim ile sağlanmasına daha önce karar verilmişti. Ön lisans, lisans ve lisans üstü bölümleri için bir dizi kararlar aldık.

Alınan kararlar nisan ayı başı itibariyle yeniden gözden geçirilerek uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitimin harlanmasıyla hibrit eğitim de uygulanabilecektir."YÖK Başkanı: Nisan ayında hibrit eğitime geçilecek