Kan Donduran Detaylar: Türkiye'yi Sarsan 'Profesör Kabus' Süleyman Salih Zoroğlu Hakkında Flaş Gelişme

Son Dakika: 'Profesör Kabus' olarak bilinen ve hakkında hastalarını istismar ettiği iddiası olan psikiyatrist Süleyman Salih Zoroğlu hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede Zoroğlu'nun yaşları 7-18 arasında değişen 21 çocuğa vitamin diye uyuşturucu madde ketamin verdiği iddiası yer aldı. İşte iddianamede kan donduran detaylar...

Kamuoyunda 'profesör kabus' olarak bilinen ve hakkında istismar iddiası olan psikiyatrist Süleyman Salih Zoroğlu hakkında flaş gelişme yaşandı.

Zoroğlu hakkında iddianame hazırlandı. HaberTürk'ten Ceylan Sever'in haberine göre iddianamede İddianamede Zoroğlu'nun yaşları 7-18 arasında değişen 21 çocuğa vitamin diye uyuşturucu madde ketamin verdiği iddiası yer aldı

Zoroğlu ve kliniğinde psikolog olarak çalışan Ahmet Aktaş için, 21 kez "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama", 21 kez "Eziyet" 4 kez "İftira", 2 kez "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma", 2 kez "Şantaj", 2 kez "Uyuşturucu Madde Kullanımını Özendirme", 1 kez "Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirme", 1 kez "Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etme" suçları sebebiyle cezalandırılması istendi.

VİTAMİN DİYE UYUŞTURUCU VERDİ

İddianameye göre o doktor hiç tanımadığı insanlara bile çoklu kişilik bozukluğu teşhisi koyuyordu, çocuklara vitamin adı altında burundan fısfıs şeklinde, iğne yoluyla ya da toz olarak bazı zamanlarda ketamin maddesi verdi.

İddianamede Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ketamin içerikli ilaçların kırmızı ve yeşil reçete sistemine tabi olduğunu ve genelde anestezi de kullanılan bir madde olarak belirttiği yer alıyor.

ABD İlaç ve Gıda Dairesi’nin 10 Ekim’de yaptığı açıklamaya da yer verilen iddianamede, Ketaminin, herhangi bir psikiyatrik bozukluğun tedavisi için kendileri tarafından onaylanmadığının altı çiziliyor ve bu alandaki risklere de dikkat çektiği belirtiliyor.

profesor-kabus-salih-zoroglu1.jpg
Süleyman Salih Zoroğlu

İNTİHARA YÖNLENDİRİLDİLER

Bilirkişi raporunda Zoroğlu'nun mağdur çocuklara yönelttiği kapalı uçlu sorular, hasta mahremiyetini ihlal edici uygulamaları, ebeveynlere yönelik düşmanca ifadeleri, intihar girişimlerine ilişkin yönlendirmeleri ise temel mesleki ve etik ilkelere aykırı olduğunun altı çizildi. Zoroğlu’nun tüm bu eylemlerinin çocuğun duygusal istismarı olduğu kaydedildi.

quotkabus-doktorquot-hakkinda-dava-acildi-1-4530-dhaphoto1.jpg

İSTENEN CEZALAR

Prof Dr. Süleyman Salih Zoroğlu ve kliniğinde psikolog olarak çalışan Ahmet Aktaş için, 21 kez “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama”, 21 kez “Eziyet” 4 kez “İftira”, 2 kez “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma”, 2 kez “Şantaj”, 2 kez “Uyuşturucu Madde Kullanımını Özendirme”, 1 kez “Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirme”, 1 kez “Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etme” suçları sebebiyle cezalandırılması istendi.

Zoroğlu’nun kliniğinde bir süre bulunan Dr Hüsna Ağca!nın ise kısmen suça iştirak eden kısmen de yardım eden olarak 3 kez “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama”, 3 kez “Eziyet”, 2 kez “İftira” suçları sebebiyle cezalandırılması talep edildi.

Klinik sekreteri İnci Arslan’ın ise suça yardım eden olarak 20 kez “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama”, 20 kez “Eziyet”, 4 kez “İftira”, 2 kez “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçları sebebiyle cezalandırılması istendi.

quotkabus-doktorquot-hakkinda-dava-acildi-1-4530-dhaphoto2.jpg

Şüphelinin eşi ve klinik idaresini takip eden Dr. Özgül Zoroğlu’nun kısmen yardım eden olarak 21 kez “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama”, 21 kez “Eziyet”, 4 kez “İftira”, 2 kez Kişiyi “Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçları sebebiyle cezalandırılması istendi.

Klinik psikologlarından Şüpheli Zeynep Akgül’ün de 17 kez “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama”, 17 kez “Eziyet”, 2 kez “İftira”, 2 kez “Şantaj” suçları sebebiyle cezalandırılması talep edildi. Mahkeme iddianameyi kabul etti. Sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

quotkabus-doktorquot-hakkinda-dava-acildi-1-4530-dhaphoto3.jpg

Etiketler :