Gezi eylemleri saldırganı Sabri Çelebi dün gece öldürüldü

Gezi Parkı eylemleri sırasında palayla göstericilere saldıran 'Palalı Sabri' lakaplı Sabri Çelebi, İstanbul Beyoğlu'nda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Halktv.com.tr'nin edindiği bilgilere göre, hakkında Interpol arama kararı bulunan Çelebi, yargılandığı davadan beraat edince Türkiye'ye dönmüş. Çelebi'yi vuran kişilerin, eski ortağı C. K.'nin çalışanları olduğu kaydediliyor.

Olay, 01.30 sıralarında Beyoğlu Talimhane'de meydana geldi. Sabri Çelebi sahibi olduğu kafeden çıktıktan sonra evine gitmek için korumalarıyla birlikte cipe bindi.

Kendi kullandığı aracıyla yaklaşık 50 metre ilerleyen Çelebi, bir kişinin seslenmesi üzerine durdu.

1.jpg

Kimliği henüz belirlenemeyen kişi, aracın yanına gelerek Sabri Çelebi ile bir süre konuştu. Bu sırada cipteki 2 koruma dışarı çıkarken, Çelebi'nin konuştuğu kişi yanına gelen arkadaşı ile birlikte araçtan uzaklaştı.

Kısa bir süre sonra iki arkadaşın uzaklaştığı yönden aracın yanına gelen bir başka kişi korumalarla tartışmaya başladı. Bu esnada iki arkadaş da tekrar cipin yanına geldi.

2.jpg3 kişilik grubun içinden biri korumalarla tartışırken, diğer ikisi şoför mahallindeki Sabri Çelebi'ye vurmaya başladı. Saldırganlar Çelebi'ye yumruk atarken, korumalardan biri kafedekilerden yardım istemek için olay yerinden ayrıldı. Bu sırada, saldırganlardan biri Sabri Çelebi'ye yumruk atmaya devam ederken diğeri cebinden çıkardığı tabancayla birkaç el ateş etti.

3.jpg"Palalı Sabri" olarak tanınan Sabri Çelebi yaralanırken, saldırganlar yumruk ve tokat atmaya devam etti. Silahlı saldırgan birkaç el daha ateş ettikten sonra olay yerinden kaçarken, diğer saldırgan ise yumruk atmaya devam etti.

KENDİ ARACIYLA HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Saldırganların kaçmasının ardından Çelebi'nin sahibi olduğu kafe çalışanları olay yerine geldi. Çalışanlar tarafından ağır yaralı olarak şoför mahallinden çıkarılan Sabri Çelebi, aracın içine konularak yakınlardaki özel bir hastaneye götürüldü. Çelebi, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

4.jpgSaldırı anları çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. Olayın ardından çevrede güvenlik önlemi alan polis, olay yerinde incelemelerde bulundu. Polis, saldırgan ile yanındakileri yakalamak için çalışmalara başladı.

5.jpg

ARAMA KARARI KALKINCA İSTANBUL’A DÖNMÜŞ

Hakkında Interpol arama kararı bulunan Çelebi, yargılandığı davada beraat edince 2 ay önce İstanbul’a döndü. Çelebi’nin, Miami’de de restoranı bulunuyor. Çelebi'nin eşi ve çocuğunun ise Miami'de olduğu öğrenildi. Çelebi ile eski ortağı C. K., Gezi eylemleri sürecinde göstericilere pala ile saldırdıkları davada birlikte yargılanmıştı.

ÇELEBİ'Yİ VURANLAR ESKİ ORTAĞININ ÇALIŞANLARI

Halktv.com.tr'nin edindiği bilgilere göre Sabri Çelebi, Talimhane’de bulunan meyhanesinin yanındaki iş yerinin sahipleri ile bir kaç gün önce tartışma yaşamıştı. Önce darp edilen Çelebi’nin vücuduna 9 kurşun isabet etti. Çelebi'ye yönelik saldırıyı, eski ortağı C. K.'nin çalışanlarının yaptığı kaydediliyor. C. K., Gezi eylemleri sürecinde göstericilere saldıran Çelebi'nin Taksim'deki işyerinde ortaktı. Anılan olayda C. K.'nin kardeşi Şeyhmus K. de Çelebi ile birlikte yargılanmıştı. Dün geceki saldırı sonrası C. K.'nin çalışanlarının, işyerini kapatarak izlerini kaybettirmeye çalıştığı belirtiliyor.

6.jpg

PALAYLA SALDIRMIŞTI

Gezi Parkı olaylarında palayla saldırdığı gerekçesiyle Sabri Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık, İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı.

dha-982b3b205beefa04e8026c5dfc6b40d1-1.jpg

11 Mayıs 2017'de yapılan karar duruşmasında biri polis memuru 4 kişiye karşı "silah sayılabilecek kesici aletle kasten yaralama" suçundan 3 yıl hapse mahkum edilen Sabri Çelebi, bir kadını zırhla yaraladığı gerekçesiyle de 9 bin lira adli para cezasına çarptırılmıştı.

sabri-celebi-foto.jpg
Bir süre firari konumda olan Çelebi hakkında Interpol arama kararı çıkarılmıştı.

KADINLARI FUHUŞA ZORLAMAKLA SUÇLANMIŞTI

"Palalı Sabri'" adıyla tanınan Sabri Çelebi hakkında kurduğu suç örgütüyle kadınları gece kulüplerinde çalıştırarak fuhşa zorladığı iddiasıyla dava açılmıştı. Hakkında kadınları zorla fuhuşa fuhuşa sürüklediği gerekçesiyle 248 yıla kadar hapis cezası talep edilen Çelebi, 6 ay önce beraat etmişti. Çelebi'nin, fuhuşa sürüklediği isimler arasında eski Afrika güzellik kraliçesi Fatima Zahra Elguiraa'nın (27) olduğu ortaya çıkmıştı.

manken-fatma-zehra.jpg
Fatima Zahra Elguiraa

Etiketler :