Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem: Bir kişi hayatını kaybetti, 110 yaralı

Saat 12.04'te merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illlerde de hissedildi. AFAD Başkanı Yunus Sezer, depremde bir kişinin hayatını kaybettiğini, 110 kişinin de yaralandığını; 29 binanın ise yıkıldığını açıkladı. Depremin ardından enkaz altında kalan baba ve kızı kurtarıldı. 2 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından 11 ili etkilendiği bölgede artçılar sürerken, bir deprem haberi daha geldi. Merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5.6 büyüklüğünde deprem yaşandı. AFAD'ın verilerine göre, saat 12.04'te meydana gelen deprem, 6.96 kilometre derinlikte gerçekleşti. Sarsıntının ardından vatandaşların meydanlara toplandığı görüldü. Paniğe neden olan deprem, çevre illerde de hissedildi.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 110 YARALI VAR

AFAD Başkanı Sezer, 32 kişinin enkazdan kurtarıldığını, 2 binada arama kurtarma çalışmasının devam ettiğini bildirdi. Sezer, "Şu an itibarıyla yıkılan bina sayımız 29. 110 yaralı vatandaşımız var. 657 kişilik bir ekip arama kurtarma yağıyor. 2 binada arama kurtarma devam ediyor. 32 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları sonucu kurtardık" dedi.

aa-20230227-30425491-30425489-malatyada-56-buyuklugunde-deprem.jpg

BELEDİYE BAŞKANI: BABA VE KIZI ENKAZ ALTINDA

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ağır hasar alan bir binanın yıkıldığını belirterek “Bir baba ve kız enkaz altında” dedi.

malatyada-5-6-buyuklugunde-deprem-hasarli-bazi-binalar-yikildi-4-4160-dhaphoto1-1.jpg

BABA VE KIZI ENKAZDAN ÇIKARILDI

Depremde, Zaviye Mahallesi Meziyet Sokak'ta yıkılan binada, arama kurtarma çalışması başlatıldı.

AFAD, UMKE, itfaiye, asker ve arama kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda Aziz Deliktaş ve kızı Şeyma Deliktaş kurtarıldı. Baba ve kızı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Aziz ve Şeyma Deliktaş'ın evlerine eşya almak için girdikleri öğrenildi.

aa-20230227-30425491-30425478-malatyada-56-buyuklugunde-deprem.jpg

ENKAZ ALTINDA KALAN 3 KİŞİNİN KURTARILMASINA ÇALIŞILIYOR

Halk TV muhabiri Ferit Demir, enkazdan ses alındığını ve enkaz altında kalanları kurtarmak için ekiplerin çalıştığını söyledi.

"3 DAKİKADA BİR ARTÇI SARSINTI OLUYOR"

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası neredeyse 3 dakikada 1 artçı sarsıntı olduğu bilgisini veren AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Bunların birçoğu 5 ve üzeri şeklinde. Orada yaşayan vatandaşlarımız, daha önce de duyurmuştuk, hasar gören binalardan uzak durmaları yönünde. Artçı sarsıntılar devam ediyor ve hasar gören binalarımız var. Bu artçı sarsıntılara bağlı olarak bunların yıkılması söz konusu. Vatandaşlarımız bu binalardan uzak dursunlar. Eşya tahliyesi zaten yasaklanmıştı, bu tür tahliye işlemleriyle kesinlikle bu binalara girmesinler" diye konuştu.

malatyada-5-6-buyuklugunde-deprem-hasarli-bazi-binalar-yikildi-ek-fotograf-6314-dhaphoto2.jpg

TATAR: ARTÇI SARSINTI OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar ise 3 haftada 2'si 7.7 ve 7.6, diğerleri 6.4 ve 5.3 olmak üzere birbirinden bağımsız 4 deprem olduğunu hatırlattı.

Şu ana kadar 45 artçı sarsıntı meydana geldiğini belirten Tatar, "Bu gerçekten çok olağan dışı bir durum. Bugün meydana gelen depremi de yine bu büyük depremlerin meydana geldiği sistem içerisinde bir artçı sarsıntı olarak değerlendiriyoruz. Bugünkü deprem Yeşilyurt merkezli bir deprem ve derinliği 6.9 kilometre civarında. Doğanşehir fayının en kuzeydoğu ucunda meydana gelen bir deprem. Şu ana kadar toplam 10 bin 282 artçı sarsıntı meydana geldi. Bu yaklaşık 6 ayda kaydettiğimiz depremin bu depremler sonucunda sadece 3 haftada kaydedildiğini gösteriyor. 3-4 arası büyüklükteki depremlerin sayısı 1963, 4-5 arası 471 ve 5-6 arası büyüklükteki depremlerin sayısı da toplam 45 oldu" dedi.

77.jpg77.jpg

Artçı sarsıntıların bir süre daha devam edeceğini ve 5’in üzerindeki büyüklükte artçılar olacağını söyleyen Tatar, kırsal kesimlerde olası kaya düşmesi tehlikesine karşı da tekrar uyarıda bulundu.

malatyada-5-6-buyuklugunde-deprem-hasarli-bazi-binalar-yikildi-7017-dhaphoto5.jpg

"PANİK HAVASI OLUŞTU"

Adıyaman'da bulunan Halk TV muhabiri Ferit Demir, Malatya'da yaşanan depreme ilişkin bölgeden son gelişmeleri paylaştı. Demir, "Sarsıntı ciddi şekilde hissedildi, inanılmaz bir panik havası oluştu. Elazığ, Malatya, Bingöl ve diğer birçok kentte sarsıntı hissedildi" dedi.

malatyada-5-6-buyuklugunde-deprem-hasarli-bazi-binalar-yikildi-ek-fotograf-6314-dhaphoto3.jpg

ELAZIĞ'DA DEPREM ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Diyarbakır, Elazığ ve Mardin’de de hissedildi. Depremle birlikte insanlar binalardan dışarı çıkarken, Elazığ’da yerel bir televizyon kanalının çalışanlarının depremle birlikte bina dışına koşma anları güvenlik kamerasına yansıdı.

malatyada-5-6-buyuklugunde-deprem-hasarli-bazi-binalar-yikildi-5-4567-dhaphoto2.jpg

Kaynak:DHA

Etiketler :