Son dakika | Elektrik kesintisinin ardından ikinci kriz! İspanya’da mobil şebekeler çöktü

Son dakika | Elektrik kesintisinin ardından ikinci kriz! İspanya’da mobil şebekeler çöktü
İspanya'daki elektrik şebekesinin çökmesinden sadece haftalar sonra bu kez de mobil şebekeler çöktü. İspanya halkı büyük bir kargaşa yaşarken ambulanslar bile çalışamadı.

İspanya’da sabaha karşı ülke genelinde telefon ağı çöktü. İkinci kriz, yaşanan elektrik kesintisinden haftalar sonra yaşanırken ülkede kimse kimseye ulaşamadı. Ambulans servisleri bile çalışamadı. İspanyol mobil şebekesi Telefonica’nın yaptığı altyapı güncellemelerinin ardından meydana gelen arıza, sabit hatlı telefon hizmetlerini etkiledi.

Aragón, Extremadura, Bask Bölgesi ve Valencia gibi bölgelerde acil durum numarasına erişilemedi. Yetkililer, vatandaşların alternatif numaralar üzerinden yardım alabileceğini açıkladı.

buuuu.webp

NEDENİ “AĞ GÜNCELLEMESİ” OLARAK AÇIKLANDI!

İspanya Dijital Dönüşüm ve Kamu Hizmeti Bakanlığı, ağ çökmesinin ardından şirketten çözüm süresine ve teknik duruma ilişkin ayrıntılı bilgi istendiği vurgulandı. Downdetector sitesine göre, kesintiler yerel saatle 02.00 sıralarında başlarken El Pais gazetesi, şikayetlerin kısa sürede ülke geneline yayıldığını ve özellikle kırsal bölgelerde iletişimin tamamen koptuğunu belirtti.

Telefonica sözcüsü, “Bazı şirketlerde belirli hizmetleri etkileyen ağ güncellemeleri gerçekleştirdik. Sorunu çözmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullanırken şirket, sorunun, belirlendiği bölgelerle sınırlı olduğunu ifade etti fakat ülkenin farklı noktalarından gelen kullanıcı raporları, iletişim krizinin oldukça geniş çapta yaşandığını ortaya koyuyor.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi