Son Dakika | Ekrem İmamoğlu'nun evine polis ablukası
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte 105 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Günün erken saatlerinde İmamoğlu'nun konutuna 20 araçlık polis konvoyu sevk edildi.
Haberi CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın duyurdu.
Günaydın "An itibariyle Ekrem İmamoğlu’nun konutuna 20 araç dolusu kolluk kuvveti gelmiş durumda." diye yazdı.
İMAMOĞLU'NDAN İLK MESAJ
İmamoğlu, evinden paylaştığı videosunda, "Milletimizin iradesini gasp etmeye çalışan bir avuç akıl benim sevgili polislerimi kötülüğe alet ederek, yüzlerce polis yığmıştır. Yılmayacağımı bilmenizi istiyorum" dedi.
Millet iradesine darbe vuruluyor. pic.twitter.com/waXHu23ZVN
— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 19, 2025

İMAMOĞLU SESLİ MESAJ PAYLAŞTI
Ekrem İmamoğlu, sesli mesaj paylaştı. İmamoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Kapıya yüzlerce polis geldi. Kendimi millete emanet ediyorum. Eve baskınla kapıya polis geliyor. Bu zulmü yapan insanlara karşı 86 milyona direnci emanet ediyorum. Milletime güveniyorum. Bu ahlaksızlığı bu ceberut tutum ve tavrı milletimizin iradesi ve milletimizin direnci elbette geri çevirecektir. Bu ülkenin çocuklarına kadınlarına tüm insanlarına en güzel duygularımı iletiyorum. Dimdik ayaktayım kimse endişe duymasın.
Hepinizi kucaklıyorum. Milletimi çok seviyorum. Unutulmasın ki egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Yılmayacağımı dik duracağımı mücadeleye devam edeceğimi bütün milletimizin de bilmesini istiyorum. Ekrem İmamoğlu'nun kapısına yüzlerce polisi yığan bu sürecin başındaki ve bütün dosyaların savcısı cumhurbaşkanı, buradaki temsilcisi, bir avuç insan ve benim gariban polisimi, ahlaklı polisimi, bu işe alet eden kim varsa, bütün bir avuç insandan bu millet adalet önünde hesap soracaktır."
SAVCILIK AÇIKLAMASI
İmamoğlu ve 105 kişi hakkında verilen gözaltı kararına dair savcılığın açıklaması şu şekilde:
ÖZGÜR ÖZEL İSTANBUL'A GELİYOR
Özel'in, İmamoğlu'na verilen gözaltı kararının ardından İstanbul'a geleceği öğrenildi. Özel şu açıklamayı yaptı:
Milletin yerine karar vermek, halkın iradesinin yerine geçmek ya da ona engel olmak için güç kullanmak darbedir. Şu anda bir sonraki cumhurbaşkanını milletin belirlemesine engel olmak üzere bir güç devrededir. Bir sonraki cumhurbaşkanımıza darbe girişimi ile karşı karşıyayız... Milletimiz devletini sever ama birileri tarafından devlet milletin karşısına dikilirse millet buna izin vermez. Esas güç millettir ve en sonunda millet kazanır... Yine öyle olacak. Teslim olmayacağız. En sonunda yine milletin dediği olacak ve Türkiye kazanacak.
MURAT ONGUN: GÖZALTINA ALINIYORUM
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun sosyal medya hesabından gözaltına alınmakta olduğunu duyurdu.
Ongun, "Gözaltına alınıyorum. Bizi susturarak Ekrem İmamoğlu’nu savunmamızı, desteklememizi engelleyeceklerini sanıyorlar. Tüm sosyal medya mecralarında hesapları olan vatandaşlarımıza sesleniyorum: Bu saatten sonra Ekrem İmamoğlu Türk milletine emanettir. Koruyun, kollayın, destekleyin! Milleti yenemezler. Her şey çok güzel olacak." dedi.
İMAMOĞLU DAHİL 105 KİŞİNİN ADRESİNE BASKIN
Gazeteci Ceylan Sever'in bildirdiğine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Basın Danışmanı Murat Ongun, Seçim Kampanyası Direktörü Necati Özkan’ın da arasında bulunduğu 105 kişiye yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Medya AŞ ve Kent Uzlaşısı soruşturmaları kapsamında gözaltına alınıyor.
İstanbul'da başta Taksim olmak üzere bazı metro istasyonlarının da ulaşıma kapatıldığı açıklandı. Polislerin tüm izinleri iptal edildi.
Öte yandan bazı kullanıcılar sosyal medyaya girmekte zorluk yaşıyor.