Ege açıklarında 3.7 büyüklüğünde deprem

Ege açıklarında 3.7 büyüklüğünde deprem
AFAD, Ege Denizi'nde 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Ege Denizi’nde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 22.52’de kaydedilen sarsıntının büyüklüğü 3.7 olarak ölçüldü.

Depremin merkez üssünün Ege Denizi açıkları olduğu belirtildi. Yer sarsıntısı, yerin 13.7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

afad.png

Öte yandan, Ege Bölgesi’nde yerleşim alanlarına uzak mesafede gerçekleşen depremler, zaman zaman çevre illerde kısa süreli sallantılar şeklinde hissedilebiliyor.

Vatandaşlara, deprem anında güvenli alanlara geçmeleri, yüksek binalardan ve camlardan uzak durmaları ve AFAD’ın resmi açıklamalarını takip etmeleri tavsiye edildi.

Uzmanlar, Ege Denizi ve çevresindeki fay hatlarının aktifliği nedeniyle küçük depremlerin bölge halkı tarafından ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi