Taksim’de 'Duran Adam' eylemi: 19 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı

Taksim Meydan'ında Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümünde "Duran Adam" eylemini gerçekleştirdikten sonra gözaltına alınan 19 kişiden 1'i tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi. 19 kişinin tamamı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gezi Parkı eylemlerinin 12'nci yıldönümünde, dün akşam saatlerinde Taksim Meydanı'nda bir araya gelen gençler, yüzlerini Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) dönerek "Duran Adam" eylemi gerçekleştirdi. Eyleme müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ADLİ KONTROL ŞARTI UYGULANDI

"Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlamasıyla gözaltına alınan 19 kişiden biri için tutuklama talep edildi. Diğer 18 kişi için ise "yurt dışı çıkış yasağı" ve "imza verme" şeklindeki adli kontrol tedbirleri talep edilerek sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından gözaltına alınan isimlerin tamamının serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi