Son dakika | Beyoğlu'nda toplantı ve yürüyüş yasağı
Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesapları üzerinden bugün için toplanma çağrıları yapıldığının anlaşıldığı belirtildi.
Yapılmak istenilen toplanmaların, kamu düzeni ve toplumsal barışı bozabilecek eylemlere sebebiyet verebileceğinin değerlendirildiği aktarılan açıklamada, "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl idaresi Kanunu'nun 32/ç maddesine istinaden; Kaymakamlığımızca idaremizde bulunan tüm açık alanlarda 1 Temmuz günü saat 00.01 itibarıyla 24 saat süreyle toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, bildiri dağıtma, oturma eylemi gibi tüm etkinlikler yasaklanmıştır." ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, "Alınacak tedbirler kapsamında Taksim Meydanı Cumhuriyet Anıtı'nın bariyerle kapatılmasına, Taksim Meydan, Gezi Parkı ve İstiklal Caddesi'nin Galatasaray Meydanı'na kadar bariyerleme suretiyle bağlı sokaklar da dahil araç ve yaya trafiğine kapatılmasına, gerekirse kontrollü geçiş yapılmasına, aynı gün içerisinde ilçemiz genelinde meydana gelmesi muhtemel toplumsal olaylar dikkate alınarak, ihtiyaç görülmesi halinde ilçe sınırları içerisinde farklı noktalarda yaya ve araç trafiğinin kapatılmasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.
NE OLMUŞTU
Leman dergisinin 26 Haziran tarihli sayısındaki karikatür dün sosyal medyada dolaşıma sokulduktan sonra gündem oldu. Kimileri söz konusu figürlerin Hz. Muhammed ve Hz. Musa olduğunu savunup Leman’ı hedef aldı.

İstanbul başsavcılığı ‘dini değerleri alenen aşağılama’ suçlamasıyla soruşturma başlattı. Çizer, derginin imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni, yazı işleri müdürü, müessese müdürü, grafikerlerin bulunduğu altı kişi hakkında gözaltı kararı verildi.


Derginin İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki binası akşam saatlerinde taşlı sopalı bir grubun saldırısına uğradı. Dergi ve çalışanları sosyal medyada hedef gösterildi. Dergi için toplatma kararı çıkarıldı ve sosyal medya hesaplarına erişimin engellenmesi için çalışma başlatıldı. Sonrasında LeMan’ın Bakırköy’deki mekanı da saldırıya uğradı.
Grup yatsı namazını da İstiklal Caddesi’nde kıldı.
İstanbul Valisi Davut Gül ‘sağduyu’ ve ‘vakar’ istedi.
